Bak şu üzülene!

Balyoz Darbe Planı mimarı olmakla suçlanan emekli orgeneral Çetin Doğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün adil yargılamayı etkilememek adına fazla konuşamayacağını açıklamasının kendisini üzdüğünü söyledi.

02-02-2010


Balyoz Darbe Planı mimarı olmakla suçlanan emekli orgeneral Çetin Doğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün adil yargılamayı etkilememek adına fazla konuşamayacağını açıklamasının kendisini üzdüğünü söyledi. Doğan, "Çünkü ortada adil yargılama yok. Dava yok. Ben ne tanık ne de sanığım. Herkes elindeki bilgi ve belgeyi paylaşmalı. Lüzumsuz yere devlette mesai harcayanlar ciddi işlerle uğraşsın" dedi.

CNN Türk'te katıldığı bir programda Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın "Başbakan sizin için kanal kanal geziyor dedi" şeklindeki sorusuna, "Bir yurttaş olarak, benim açıklamalarımla bulanık suların dağıtılmasının yararı oldu mu, olmadı mı?" sorusuyla karşılık verdi.

Doğan, "Başbakan bulanık suda balık avlanmasından memnun mu? Yoksa bunun giderilmesi için çaba gösterilmesine niye karşı çıkıyor? Benim siyasi kimliğim yok ama şahsım üzerinden TSK'ya saldırı var" dedi.

"Hilmi Özkök beni üzdü"

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün adil yargılamayı etkilememek adına fazla konuşamayacağını açıklamasının kendisini üzdüğünü belirten Doğan, "Çünkü ortada adil yargılama yok. Dava yok. Ben ne tanık ne de sanığım. Herkes elindeki bilgi ve belgeyi paylaşmalı. Lüzumsuz yere devlette mesai harcayanlar ciddi işlerle uğraşsın" dedi.

Askeri savcıya ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Doğan, şu ana kadar kendisine bir başvuru olmadığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 2003 yılında I. Ordu Komutanlığı'nda gerçekleştirilen seminerden haberdar olduğunu söylemiş, ancak basında yer aldığı şekilde suç sayılacak konuların kendisine sunulmadığını belirtmişti.

Özkök, “Sıradan bir kişi olsaydım, söyleyeceklerimden sorumlu olmayacağımdan, ben de mangalda kül bırakmadan neler neler söyleyebilirdim. TV stüdyolarında kurulan mahkemelerde iddia makamını, savunmayı, savcıyı, avukatı oynardım. Ama takdir edersiniz ki emekli bir devlet adamı olarak bunu yapamam. Adil bir yargılamayı şu veya bu yönde etkilemek sadece zarar üretir” demişti.

"İletişim özürlüyüz"

"Biz askerler birazcık iletişim özürlüyüzdür" diyen Doğan, "Halkla ilişkilerde aksayan yönler olabilir ama iyi adımlar atarak, burada görevli personelin eğitilmesi konusunda çabalar var" ifadesini kullandı.

Bantlardaki sesler ona mı ait?

Doğan, "Unutulan nokta; iftiralar üretildiği... Bu senaryolardan kim yararlanıyorsa, o üretiyor. Hükümeti ya da Sayın Erdoğan'ı doğrudan muhatap almıyorum. Bu benden çıkmadığına göre bir yerde üretilmiş. Aynı DVD'de seks sahnesi, konuşma bandı var, bu imalat değil mi? Bantlarda benim sesim olanı kabul ediyorum. Ama bantları kesersiniz, dijital ortama atarsınız, tekrar bant haline getirsiniz. Bu da var" şeklinde konuştu.

EMASYA Protokolü

EMASYA protokolünü kendisinin imzaladığını söyleyen Doğan, "Protokolün kalkmasında bence bir sakınca yok" ifadesini kullandı.

Toplumda korku yaratıldığını kaydeden Doğan, Brecht'in "Hiçbir ileri gidiş akla, mantığa ve sağduyuya dönüş kadar zor değildir" dedi.

Kozmik odada arama

"Bir tertiple Genelkurmay'da belgelerin olduğu odaya girildi" diyen Çetin Doğan, "Ortaya çıkan manzara ne? Hiçbir şey yok. Birileri şişirmiş, gaz vermiş" diye konuştu.

(İslam ve Hayat / Cnn Türk)

Etiketler : #Bak   #şu   #üzülene!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN