Bahreyn'de hastaneler hapishane oldu

El Cezire İngilizce kanalı, Bahreyn’deki sağlık personelinin hükümet güçlerinin saldırı ve tehditleri altında çalıştığını belirterek hastane ve kliniklerin göstericilerin belirlenmesi, tutuklanması ve işkenceye uğratılması için kullanıldığını duyurdu.

10-04-2011


El Cezire İngilizce kanalı, Bahreyn’deki sağlık personelinin hükümet güçlerinin saldırı ve tehditleri altında çalıştığını belirterek hastane ve kliniklerin göstericilerin belirlenmesi, tutuklanması ve işkenceye uğratılması için kullanıldığını duyurdu.

Bahreyn’de devam eden hükümet karşıtı gösterilerden dolayı her gün birçok yaralının hastanelere getirildiğini belirten el Cezire İngilizce kanalı, Bahreyn’in en önemli hastanelerinden Semaniye hastanesinin adeta bir askeri kışlaya dönüştüğünü ve bu hastaneye getirilen yaralıların gösterilere katıldığı gerekçesiyle dövüldüğünü ve kötü muameleye maruz bırakıldığını ifade etti.

Bahreyn güvenlik güçlerinin veya Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan kişilerin hastanelere getirildikten hemen sonra tutuklandığı bildirilirken ilk yardım yetkilileri, hasta ve yaralıların kötü muamelelere maruz kalacakları korkusuyla hastanelere gitmek istemediklerini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Bahreynli, el-Cezire İngilizce kanalına verdiği demeçte yaralı olmasına rağmen işkenceye maruz kalacağından endişe ettiği için hastaneye gitmediğini söyledi ve “Hastaneler güvenlik ve istihbarat güçleri tarafından kuşatılmış durumda hastanelere giden herkes tutuklanıyor” dedi.

İRANLI ÖĞRENCİLERDEN BAHREYN'E TEPKİ GÖSTERİSİ
 
BM’nin Tahran bürosu önünde toplanan İran’da öğrenim gören öğrenciler Bahreyn’de cereyan eden halk katliamına tepki gösterdiler.

Mehr haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, İran’daki ilmiye havzalarının öğrencileri BM’nin Tahran bürosunun önünde toplanarak BAE ve Suudi Arabistan askerlerinin Bahreyn’de bulunmasına tepki gösterdiler.

Çeşitli 30 ülkeden İran’da din dersleri alan öğrenciler “İstikbara ölüm”, “İngiltereye ölüm, “Al-i Suud ve Al-i halifeye” ölüm sloganları atarken Bahreyn halkına yönelik işlenen katliamı şiddetle kınadılar.
 
BAHREYNLİ MUHALİFLER İRAN'DAN YARDIM İSTEDİ
 
Bahreynli muhaliflerin İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hameney’e bir mektup yazarak kendisinden dua ve destek istedikleri bildirildi.

İran resmi haber ajansı İrna’nın bildirdiğine göre Ayetullah Hameney'i taklit mercii olarak kabul eden Bahreynli Şiiler, yazdıkları mektupta, Bahreyn’deki yönetimin kendilerine yaptığı zulmü Ayetullah Hameney'e şikayet ettiklerini bildirdiler ve “üzerimizdeki baskı ağırlaştı, kardeşlerimiz, bacılarımız ailelerimiz gözlerimizin önünde öldürülüyor; ama feryadımız kimseye ulaşmıyor” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kirmanşah kentinde bugün halka hitaben yaptığı konuşmada Libya ve Bahreyn’de yaşanan gelişmelere değinerek Batı’nın bölgede İran-Arap ve Şii-Sünni savaşı çıkarmaya çalıştığını söyledi.
 
BAHREYN TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada, Uluslararası Af Örgütü'nün eski üyesi Abdülhadi El Havaca'nın başkent Manama'nın dışında bulunan bir Şii köyünde polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.
 
Şii çoğunluğun, Sünni monarşi yönetimine karşı protesto gösterileri düzenlemesinin ardından geçen ay olağanüstü hal ilan edilen Bahreyn'de, yüzlerce eylemci ile hükümet karşıtı göstericinin polis tarafından gözaltına alındığı bildiriliyor.
 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bahreyn'de   #hastaneler   #hapishane   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN