AVM’lerde “Yılbaşı" rezilliği başladı

AVM’ler müşteri memnuniyeti ve ilgi çekmek amacıyla süsl emeler ve çeşitli etkinliklerle insanları harama ve tüketime zorluyor. “Noel Baba”, “Peri Kızı”, Yılbaşı ağacı gibisemboller ile sözde kampanyalar yapan AVM’ler yılbaşı hezeyanının en şaşalı yaşandığı yerler olarak göze çarpıyor.

30-12-2013


AVM’ler müşteri memnuniyeti ve ilgi çekmek amacıyla süsl emeler ve çeşitli etkinliklerle insanları harama ve tüketime zorluyor. “Noel Baba”, “Peri Kızı”, Yılbaşı ağacı gibisemboller ile sözde kampanyalar yapan AVM’ler yılbaşı hezeyanının en şaşalı yaşandığı yerler olarak göze çarpıyor. “Noel Baba”nın çocuklara hikaye anlatmasından dijital yılbaşı ağacının süslenmesine, yurt dışı seyahatlerden hediye araba kazanmaya kadar yeni yıl kutlamaları kapsamında birçok etkinlik gerçekleştiren AVM’ler, ifsadın sınırlarını zorluyor.

Maksatlı eller tarafından sistemli şekilde halkın zihnine yerleştirilen “masum yılbaşı” algısıyla her türlü haramın kapıları ardına kadar açılıyor. İstanbuldaki birçok AVM bu haramiliğin yayılmasında en büyük rolü oynuyor. Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sahnede kurulacak dev kar küresi içinde “Noel Baba” çocukları sözde eğlendiren özde ise taze zihinleri zehirleyen masalları anlatırken, meydana koyulan 2,5 metre boyundaki “peri kızı sihirli sopasıyla” müşteriler ile fotoğraf çektiriyor. İslam dini ile hiçbir alakası olmayan bu uygulamalar ile Müslümanların din algısını zehirleyen AVM’lerin yaptıkları bunlar ile sınırlı değil.

Her yerde “noel babalar”

Kanyon alışveriş merkezinin “Kanyon Sürpriz Sezonu” adı altında düzenlediği organizasyonda aralık ayı boyunca 100 lira ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçiler Kanyon geleneksel yılbaşı çekilişine katılmaya hak kazanıyor. Yılbaşı alışverişini Kanyon’dan yapan 5 çift Londra seyahati ve 1 katılımcı Mini Cooper kazanma fırsatı yakalıyor. Tüketime zorlamak adına yapılan bu tür kampanyalar ile insanlar harama özendiriliyor. Kanyon Yılbaşı Konseri ile The Cavern Beatles Band konseri düzenleniyor. 212 İstanbul Power Outlet’te bugün ise haramilik aynı sürat ile devam ediyor. AVM’deki “Noel Babalar” çocuklarla fotoğraf çektiriyor, Kukla Dans Show İle dikkat çekilmeye çalışılıyor. İstinyePark’ta kurulan Yılbaşı Karnavalı ise 31 Aralık’a kadar açık kalacak.

Forum İstanbul’da 20 Aralık ile 20 Ocak tarihleri arasında tek seferde en az 75 liralık alışveriş yapan ziyaretçiler, dijital yılbaşı ağacındaki yılbaşı süslerini yakmaya çalışarak aldıkları puan karşılığında sürpriz hediyelerin sahibi oluyor. Forum İstanbul, oyuna katılan herkese Turkuazoo Akvaryum’da yılbaşına kadar geçerli olacak “bir bilet alana bir bilet hediye” fırsatını da ayrıca sunuyor. Yapılan tüm bu etkinlikler ile Müslümanlar İslami duyarlılıktan uzaklaştırılarak haramlar normalleştiriliyor.

(Milli Gazete)

Etiketler : #AVM’lerde   #Yılbaşı   #rezilliği   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN