AKP'nin İzmir adayı Zeybekci: Partideki arkadaşlarımız içki içip namaz kılan insanlar

AKP’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci: “AK Parti’deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir.”

03-12-2018


AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Nihat Zeybekci, partisinin İzmir’e yönelik duruşuyla ilgili konuşurken, Tayyip Erdoğan’ın karşı durduğu alkol kullanımıyla ilgili ilginç ifadeler kullandı.

Hürriyet‘ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Zeybekci, “İzmirli’nin hayat tarzı endişesini anlıyor musunuz?” sorusuna yanıt verirken “İzmir eğer ‘Endişe hissediyorum’ diyorsa, bunu çok ciddiye almak lazım. Bugün 16 yıldan beri iktidar olan bir parti, nerede, hangi hayat tarzı ya da inançla, özgürlükle ilgili negatif bir yaklaşımı olmuştur, bunu çok iyi anlatmamız lazım. Türkiye’de devrimcilik, özgürlük, liberallik, hoşgörü anlamında yaklaşımlara bakacak olursak, gerçek sosyal demokrat, özgürlükçü parti olarak AK Parti’yi rakipsiz görüyorum.” iddiasında bulundu.

Zeybekci sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: “Rakımıza dokunma”… Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum. AK Parti’deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir. Türkiye’nin bir özeti gibidir AK Parti. Demek ki biz anlatamamışız. İzmir’de bir anlatamama sorunumuz var. Özgürlükler şehridir, ilk hareketlerin başladığı yerdir. Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ilk çok partili partinin kurulduğu, mitingini yaptığı yerdir.”

Etiketler : #AKP'nin   #İzmir   #adayı   #Zeybekci:   #Partideki   #arkadaşlarımız   #içki   #içip   #namaz   #kılan   #insanlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN