Açılım bir başörtüsüne yok!

Özgür-Der, Muğla'da okul gezisine katılan Cemile Büşra Pirci’nin başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüsten indirilmesine sert tepki gösterdi ve açılımların başörtüsü yasağından teğet bile geçmediğine dikkat çekti.

22-10-2009


Özgür-Der, okul gezisine katılan Cemile Büşra Pirci’nin başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüsten indirilmesine sert tepki gösterdi. “Açılım” adı altında atılan adımları desteklenirken; “açılımlar”ın başörtüsü yasağından teğet bile geçmediğine dikkat çekildi.

Statükonun resmi ideoloji çerçevesinde tanımladığı sorunların tartışmaya açıldığı ve çözüm için adımların atıldığı bir ortamda 28 Şubat darbesinin kalıntısı başörtüsü yasağının en zorba haliyle devam ettirildiğine dikkat çeken Özgür-Der, Cemile'nin uğradığı onur kırıcı muamele ile aşağılananın, hakarete uğrayanın, dışlananın tüm Müslümanlar ve İslami kimliğimiz olduğunu vurguladı.

Eğitimleri engellenen, umutları söndürülen, gelecekleri karartılan başörtülülerin 'hangi suçtan ötürü' bu muameleye maruz bırakıldıklarının hesabının sorulacağı hesap gününü hatırlatan Özgür-Der, başörtüsüne yönelik yasakların derhal kaldırılması ve sergilenen edepsizliklerin hesabının sorulmasını istedi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Açılım   #bir   #başörtüsüne   #yok!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN