38 İslam aliminden IŞİD fetvası

Kanada Yüksek İslam Konseyi, IŞİD ile ilgili fetva yayımladı.

12-03-2015


AA'da yer alan habere göre; Konsey'in fetvasında; IŞİD'in İslam ile alakasının olmadığı ve İslam tarihindeki Haricilerin günümüzdeki temsilcileri oldukları ifade edildi.

Merkezi Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bulunan Kanada Yüksek İslam Konseyi'ne üye 38 İslam alimi, fetvalarına dayanak olarak Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Hazreti Muhammed'in hadislerinden örnekler sıraladılar. 
IŞİD'in 10 eylemini İslam'a aykırı bulan konsey üyeleri, bu eylemleri şöyle sıraladı:

"Müslüman ya da gayrimüslim, kendilerine karşı olanların kafalarını kesmek, IŞİD'in yaptıklarını kabul etmeyenleri öldürmek, camileri yıkmak, peygamber ve evliyaların türbelerini yerle bir etmek, insanları evlerinden ve yurtlarından sürmek, IŞİD'e karşı çıkan İslam alimlerini öldürmek, Müslüman kadınları IŞİD elemanları ile evlendirmek, insanları canlı canlı yakmak, yakaladıklarına işkence etmek, insanları yüksek binalardan atarak öldürmek."

''BU EYLEMLERİN HEPSİ İSLAM'A KARŞIDIR''
Fetvanın devamında, "IŞİD, bu eylemlerin hepsini işlemektedir. Bu eylemlerin hepsi İslam'a karşıdır. İslam'da yasaklanmış, haram kılınmış ve büyük günahlardan sayılmış eylemlerdir" denildi.

''CİHAD OLARAK DEĞERLENDİRMEK KESİNLİKLE YANLIŞTIR''
IŞİD'in yaptıklarının "cihad" olmadığı açıklanan konsey fetvasında, "Bu eylemleri cihad olarak değerlendirmek kesinlikle yanlıştır. İslam fıkhında cihadın şartları vardır. Cihadda, kadınlara, çocuklara, yaşlılara, hastalara, kimsesiz düşkünlere dokunulmaz, ağaçlara zarar verilmez, sular kirletilmez, başka dinlere ait mekanlara zarar verilmez ve hiç kimse İslam'a girmeye zorlanmaz. Çünkü Peygamberimiz böyle yapmış ve emretmiştir"' hükümlerine yer verildi. 

Etiketler : #38   #İslam   #aliminden   #IŞİD   #fetvası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN