30 Mart'ta Kudüs'e yürüyüş eylemi!

Bu yılki "Kudüs Yürüyüşü" için hedef bir milyon kişi, amaç el konulan Filistin topraklarına ve devam eden İsrail zulmüne dikkat çekmek...

24-02-2012


30 Mart'taki "Filistin Toprak Günü" bu yıl büyük bir organizasyona sahne olacak. "İsrail'i boykot" grupları ve Filistinli gruplar, bu tarihte yapılması planlanan 'Küresel Kudüs Yürüşü' ile bir milyon insanı işgal sınırlarında toplamayı hedefliyor.

Organizasyonun amacı, "Lübnan , Suriye, Ürdün ve Mısır gibi çevre ülkelerden İsrail sınırlarına yürüyen bir milyondan fazla insanı biraraya getirmek" olarak açıklandı.

İsrail'e Boykot hareketi, "Toprak Günü dolayısıyla, Filistin BDS Ulusal Komitesi (BNC) dünyadaki tüm vicdanlı insanları, 30 Mart 2012'de, özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyor" mesajı ile yürüyüş hazırlıklarını duyurdu.

Projenin resmi internet sitesinde "Yürüyüş, İsrail'in Kudüs'e ve onun halkına karşı ırkçı Siyonist politikaları ve uygulamalarının sadece Filistinlilere karşı değil, bütün insanlığa karşı bir suç olduğunu teyit edecektir" denildi.

Organizasyon planına göre, yürüyüşler her ülkenin şartlarına göre ve tüm gruplar arasında koordinasyon yoluyla Asya, Afrika ve Avrupa'dan komşu ülkeler Ürdün, Mısır, Suriye ve Lübnan'dan, Kudüs'e en yakın noktaya ulaşmak üzere organize edilecek.

Bu yürüyüşlerde o ülkelerde yaşayanlar ve yürüyüşlere katılmak için gelen binlerce katılımcı yer alacak.

Büyük yürüyüşler Batı Şeria ve Gazze'den Kudüs'e doğru da yapılacak. Tüm gruplardan ve kuruluşlardan Filistin halkı, uluslararası dayanışma aktivistleri ile birlikte büyük yürüyüşe katılacak.

Kitle protestoları farklı ülkelerin başkentlerindeki İsrail elçilikleri önünde düzenlenecek.

Başta Arap ve İslam ülkelerinin başkentleri olmak üzere dünyanın tüm büyük şehirlerindeki ana meydanlarda, camilerde ve kiliselerin önünde kitlesel gösteriler ve protestolar yapılacak.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #30   #Mart'ta   #Kudüs'e   #yürüyüş   #eylemi!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN