
183 Müslüman Kardeşler üyesine idam
Mısır'da 183 Müslüman Kardeşler üyesi hakkında idam kararı verildi.
02-02-2015

Mısır'da "Kirdase katliamı" olarak bilinen davada yargılanan darbe karşıtı 183 sanık hakkında idam kararı verildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tora Cezaevi'ndeki Polis Enstitüsü'nde görülen duruşmada, Giza Ceza Mahkemesi, 14 Ağustos 2013'te Kirdase'deki polis merkezine saldırmakla suçlanan ve daha önce "idam edilmelerine yönelik görüş alınmak üzere" dosyaları Mısır Müftülüğüne gönderilen 188 sanık hakkında kararını açıkladı. Sanıklardan 183'üne idam cezasına hükmeden mahkeme, 2 kişinin beraatine karar verdi. 2 kişinin de vefat ettiği belirtilen davada 18 yaşından küçük bir kişiye de 10 yıl hapis cezası verildiği kaydedildi.
Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor ve mahkeme kararını veriyor.
Mısır'da 14 Ağustos 2013'te Giza'daki Kirdase'deki polis merkezine düzenlenen saldırıda 16 polis memurunun hayatını kaybettiği belirtilmişti.
(Ajanslar)
KEMALİZMİN YUNAN AŞKI BAĞLAMINDA KIBRIS SEÇİMLERİ
Bugün günlerden Ahmed Kalkan
SAPKIN GURU TRUMP VE MÜRİTLERİNİN BARIŞ (!) TİYATROSU
İktibas’ın yeni sayısı: Gazze’ye Haramiler Hükmedemez
Siyonistlerin filo baskınında 497 kişi gözaltında
1 DOĞRU 99 YANLIŞ, NETİCE DÜNYADA DA ÂHİRETTE DE ZİYAN
Antisiyonist haham: Siyonizm yüzünden bizden nefret ediliyor
SUÇ OLAN, İŞBİRLİKÇİLİĞİ GÜNDEMLEŞTİRMEK DEĞİL İŞBİRLİKÇİLİKTİR
Makaleler
Hava Durumu































































