14 yıl sonra yeniden okuyucuyla buluşuyor

1998 yılında "Dinde Sapmalar ve Kur'an'a Dönüş" adıyla yayınlandığında büyük ilgi gören, hakkında makaleler kaleme alınıp yankı uyandıran Şükrü Hüseyinoğlu'nun Kur'an'a dönüş konulu eseri, "Kur'an'a Dönüş Çağrısı" ismiyle yeniden okuyucuyla buluşturuluyor.

06-10-2012


İslam ve Hayat

1998 yılında "Dinde Sapmalar ve Kur'an'a Dönüş" adıyla yayınlandığında büyük ilgi gören, hakkında makaleler kaleme alınıp yankı uyandıran Şükrü Hüseyinoğlu'nun Kur'an'a dönüş konulu eseri, yeniden okuyucuyla buluşturuluyor.

Kitabın, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş haliyle ve "Kur'an'a Dönüş Çağrısı" ismiyle okuyucunun istifadesine sunulması için İtidal Yayınları tarafından hazırlıklar sürdürülüyor.

Kitabın arka kapak yazısında şu ifadeler yer alıyor:

"İslami uyanış her şeyden önce İslam'ın doğru anlaşılması ve sahih bir çizgide hayata tatbikiyle mümkündür. Sahih olmayan din anlayışları üzerinde yürütülen uyanış çabalarıyla tüm cahili değerlerden arınmış sağlıklı bir İslami dönüşüm sağlanamaz. Çünkü cahili değerler, sadece birtakım "din dışı" düşünce sisitemleri ve anlayışlarla sınırlı değildir. Ed-Din'in aslında olmadığı halde sonradan ona maledilen anlayış, inanış ve pratikler de neticede birer cahili değerdirler.

Bu itibarla cahili değerlerden arınmış bir İslami dönüşüm için öncelikle din anlayışlarının cahili unsurlardan arındırılması gerekir. Bu da ancak Kur'an'a dönüşle mümkündür."

Etiketler : #14   #yıl   #sonra   #yeniden   #okuyucuyla   #buluşuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN