
"Yerleşim birimleri ABD’nin onayıyla genişletiliyor”
İşgal yönetiminin yerleşkeleri genişletme işini Amerika’nın onayı ile yaptığını belirten el-Mensi, “Kudüs ve Batı Yaka’da bu vahşeti sergileyen işgal rejimi Gazze’yi kuşatmaya, bölgenin imarını engellemeye ve burada yaşayan halkın büyük bir felaket yaşamasına neden olmaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.
24-03-2010

Filistin Bayındırlık ve İskân Bakanı Dr. Yusuf el-Mensi, işgalcilerin yönetiminde olan Kudüs belediyesinin Şeyh Cerrah mahallesinde 20 bin konut inşa etme kararını şiddetle kınadığını ifade etti.
Dr. Mensi bugün (24 Mart Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı özel açıklamada şöyle dedi: “İşgal altındaki Kudüs şehrinde yerleşim birimlerinin inşa edilmesi, var olan yerleşkelerin de genişletilmesi işgal rejiminin Filistin halkına, toprağına ve tarihine karşı sürdürdüğü saldırı ve cinayetlerin bir halkasıdır.”
Bakan devamla, işgal devletinin Kudüs şehrinde, Batı Yaka’da ve diğer Filistin topraklarında her gün yeni yerler gasp ederek uluslararası tüm sözleşme, hukuk ve anlaşmaları çiğnediğini söyledi.
İşgal yönetiminin yerleşkeleri genişletme işini Amerika’nın onayı ile yaptığını belirten el-Mensi, “Kudüs ve Batı Yaka’da bu vahşeti sergileyen işgal rejimi Gazze’yi kuşatmaya, bölgenin imarını engellemeye ve burada yaşayan halkın büyük bir felaket yaşamasına neden olmaya da devam ediyor” şeklinde konuştu.
Açıklamasının sonunda Kudüs ve Batı Yaka’da işgal devletine karşı direniş gösteren Filistin halkını tebrik ettiklerini belirten el-Mensi, buradaki direnişi desteklediğini ifade eden Başbakan Heniyye ile Filistin hükümetini de takdir ettiklerini sözlerine ekledi.
(Kaynak: Filistin Haber)
Hamas, Batı Şeria’da yeni 19 yahudi yerleşimine tepki gösterdi
Garantörlük safsatası
Gazze, samimi olanlarla sahtekar olanları birbirinden ayrıştırdı (HABER-VİDEO)
BMGK KARARI: KUZUYU KURDA TESLİM ETMEK
Ruth James: Filistinlilerin masada olmadığı bir Gazze ateşkesi ihanettir
Malatya'dan Yükselen Çağrı: Kürecik NATO Radarı Kapatılsın
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Makaleler
Hava Durumu

































































