"Şehadet Takvimi" çıktı

Bir grup duyarlı Müslüman, ümmet coğrafyasının her karesinden şehidlere yer verilen bir takvim hazırladı.

30-11-2008


İslam ve Hayat

Bir grup duyarlı Müslüman, ümmet coğrafyasının her karesinden şehidlere yer verilen bir takvim hazırladı. "Şehadet Takvimi" adı verilen çalışma, Müslümanların ilgisine sunuldu. www.sehadettakvimi.com sitesine girerek takvimle ilgili bilgi alabilir ve sipariş verebililer. 

Şehadet Takvimi, hazırlayıcıları tarafından şu şekilde takdim ediliyor:

"Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun

Sevgili Dostlar...
Yaklaşık iki yıllık bir emeğin ürünü olan ''Şehadet Takvimi'' çalışmamızı sizlerle buluşturmanın heyecan ve mutluluğu ile karşınızdayız.

Şehadet ve Şehid kavramlarının batıl ideolojiler tarafından sinsice kullanıldığı günümüz Türkiyesinde, duyarlı müslüman kardeşlerimizin hafızalarını tazelemek, şehidlerimizin hayatlarını ve mücadelelerini hatırlatmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak amacıyla hazırladık bu önemli çalışmayı.

İslam toplumunda kardeslik, vefa, sevgi, adalet gibi önemli değerlerin kaybolduğu, ilimden ve cihaddan uzaklaşılıp seküler ve kapitalist bir hayatın benimsendiği günümüzde böyle bir çalışmanın faydalı olacağını düşündük ve ''Bismillah'' diyerek çalışmaya başladık.

Komutan Bilal'in kardeşlerini korumak için mevziden canı pahasına fırlamasını, Ahmed Yasin'in tüm olumsuzluklara rağmen hakkı haykırmasını, Metin Yüksel'in mücadele azmini, Hz. Ömer'in adaletini, Abdullah Azzam'ın ilmi ile amel etmesini, Seyyid Kutub'un tağuta boyun eğmeyişini, Hattab'ın cesaretini, Şamil'in destansı direnişini, İskilipli Atıf'ın takvasını, Bülent Tuna'nın ihlasını, Cevahir Çağlar'ın örtüsünü, Şeyh Said'in kıyamını, Mervan Hadid'in sabrını, kendi nefsimiz başta olmak üzere duyarlı tüm kardeşlerimize hatırlatalım istedik.

Bu amaçla ''Şehadet Takvimi''nde şehadet bölümünü takvim özelliğinden önde tuttuk.
Oniki yaprak, kuşe kağıda bastığımız çalışmamızı özel olarak tasarladık.
Her ayda maksimum dört şehidimizin hayatını özetleyerek şehidlerimizi sizlere tanıtalım,hatırlatalım istedik.

Son yüzyıllık dönemde İslam toplumunun yetiştirdiği ve şehadet mertebesine ulaşmış isimlere takvimimizde yer vermeye çalıştık. Şehidlerimizin ulaşabildiğimiz bütün bilgilerini sizlerle paylaşmaya özen gösterdik.Elbette eksiklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Şimdiden bu hatalarımız için özür dilemeyi üzerimize bir borç biliyoruz.

Sınırlı sayıda bastığımız bu çalışmamıza tükenmeden sahip olmak için bir an önce siparişlerinizi bekliyoruz.

Göstereceğiniz ilgi için şimdiden teşekkürlerimizi sunar, Cenabı Hak'tan bizleri kendi yolundan ayırmamasını ve şehidlerimizin mertebesine ulaştıtmasını niyaz ederiz.

Hepinizi sevgi ve saygılarımızla selamlarız.

Unutmayın... Her Şehid Bir Adımdır Zafere!

Fiemanillah..."
  

Etiketler : #Şehadet   #Takvimi   #çıktı   
YORUMLAR
  • muhammed   20-03-2009 12:31

    öncelikle tüm şehidlerimizi ve tüm müslümanları selamlıyorum. takvimizde adı geçen bir şehidi yakinen tanıyorum. takviminizde resmi görünmüyor ve şehadet tarihide yanlış işlenmiş. ilgili resmi ve bilgiyi size iletmek istiyorum bana " [email protected] " adresime mail atarsanız oradan haberleşliriz. allaha emanet olun fi emenilleh ilel lika s.a

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN