"Özgürlükçü" AB'den mülteciler için rüşvet

Avrupa Biriliği, Afrika ülkelerine yaklaşık 800 bin kaçak göçmeni geri almalarına karşılık, 1,3 milyar avroluk yardım ve öğrenci ve girişimcilere vize teklifinde bulunacak

11-11-2015


Avrupa Birliği (AB), Afrika ülkelerine, yüz binlerce yasa dışı göçmeni geri almaları halinde, para desteği ile öğrenci ve girişimciler için vize önermeye hazırlanıyor.

Malta'da bugün gündemi sığınmacıların oluşturacağı AB-Afrika Zirvesi düzenlenecek.

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana tarihinin en büyük sığınmacı sorunuyla karşı karşıya olan Avrupa, Malta'daki zirvede Afrikalı liderlerden yardım sözü almayı umuyor.

Hazırlanan taslak bildiride, Afrikalı liderlerin 800 bin kadar yasa dışı göçmeni geri alması halinde bir dizi vaatte bulunuluyor.

"SADECE GEREKLİ ŞARTLARA SAHİP OLANLAR GELEBİLİR"

Teklif, ayrımcılık iddialarını da beraberinde getirirken, bazı kesimlerde "Avrupa'da okuyabilecek kadar parası olanlara veya elitlere vize verileceği" eleştirilerine yol açtı.

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi David McAllister, "Eğer Afrikalılar, istihdam için gerekli şartlara sahipse Avrupa'ya gelebilir. Kimin Avrupa'ya gelip gelmeyeceğine karar vermek Avrupa'nın işi" dedi.

Bu noktada teklifte, "sadece topluma katkı sağlayabileceklerin AB ülkelerine girmesine izin verileceği" ifadesinin kullanılabileceği yorumunda bulunuluyor.

Etiketler : #Özgürlükçü   #AB'den   #mülteciler   #için   #rüşvet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN