"Medya faşisti Aydın Doğan"

Karamehmet grubunun gazetesi Akşam'ın genel yayın yönetmeni ve başyazarı olan Serdar Turgut Aydın Doğan'ı medya faşisti ilan etti. "Hepimizin gözünün önünde gücü büyük olan bir medya faşisti ite kaka yaratılıyor. İşte, "Aydın Doğan şu anda Türk demokrasisinin önündeki en büyük tehdidi oluşturuyor" diye yazan Turgut'un, Doğan grubuna yönelik zehir zemberek yazısı:

16-03-2008


Serdar Turgut / Akşam

Hepimizin gözünün önünde gücü büyük olan bir medya faşisti ite kaka yaratılıyor. Aydın Doğan şu anda Türk demokrasisinin önündeki en büyük tehdidi oluşturuyor. Haber tekeli onun elinde, ilan tekeli de

Aydın Doğan yine kendinden bekleneni yaptı. Yaptığı bir işteki haksız, usulsüz yönleri yazan gazetemizin patronuna karşı tamamen farklı bir boyuttan saldırmaya başladı. Saldırıyı yapan Vatan gazetesi böylece satın alınmanın karşılığında ilk hizmetini de yapmış oldu. Bu gibi işlere alışık hatta kaşarlanmış olan Zafer Mutlu’dan önümüzdeki günlerde daha büyük hizmetler bekleneceği muhakkaktır.

Bunların yaptığı işe karşı gazetemizdeki ilk tepki, ‘yalanlarına karşı detaylı cevap verelim, her konuda insanları aydınlatalım’ şeklinde oldu. Ben ise gazetemizin sayfalarını bu konuda yoğun haberlere açmak taraftarı değilim. Çünkü çoğunluk, çıkarlar üzerine kurulmuş medya savaşlarından tiksinmiş durumda.

Bu tiksintinin oluşmasının en başta gelen sorumlusu ise Aydın Doğan. Gazetelerini omuriliksiz yayın yönetmenleri aracılığıyla her türlü manipülatif, çıkar takipçi ve çıkar kavgacı haberlere yıllardır açarak hem toplumdaki gazeteci imajını kirletti hem de Türkiye’yi.

Biz ne yaptık; bir hatırlatayım. Yıllardır kendisine özgür, bağımsız gibi komik-trajik ifadeler kullanan ama Doğan Grubu tarafından desteklendiği neredeyse 3 yaşındaki çocukların bile bildiği bir gerçeği gizleyerek bugünlere kadar sürünerek gelen Vatan gazetesi artık bu tuhaf duruma dayanamadı ve fiilen olan bir şeyi resmileştirip Aydın Doğan’ın resmen sahipliğini ilan etme adımını attı.

Bizler batma noktasına gelen bir gazetenin bir şekilde kurtarılmasına tabii ki karşı gelmeyiz-gelemeyiz. Oradaki gazeteci arkadaşların geleceği nedeniyle bu gelişmeye karşı çıkamayız. Ancak oldu-bittiye getirilmeye çalışılan bu satış olayında tuhaflıklar var. Rekabet Kurulu’nun verdiği onayda anlaşılması zor hükümler bulunuyor.

Gazete kurtulsun tabii ki ama açıkça konuşalım; BİR ÜLKEDE TEK BİR İNSANIN BU KADAR FAZLA SAYIDA GAZETEYE SAHİP OLMASI NORMAL KARŞILANABİLİR Mİ? Türkiye’de bu normal görülüyor ve resmen destekleniyor. Hepimizin gözünün önünde gücü büyük olan bir medya faşisti ite kaka yaratılıyor. Aydın Doğan şu anda Türk demokrasisinin önündeki en büyük tehdidi oluşturuyor. Haber tekeli onun elinde, ilan tekeli de.

AKŞAM gazetesi olmasa, gücüne güç katmak için Vatan’ı da almasının haberini yazacak gazete kalmadı ortada. Çünkü çoğu Aydın Doğan’ın, geri kalan ise Doğan’ın cilveleştiği AKP’nin gazeteleri.

Onlar da yazamaz gerçekleri.

Ülke çıkarlarının gereğini yaptık ve resmi makamlardan çıkarttığımız haberi fotoğrafla da belgeleyerek yazdık gazetemizde. Onlar ‘hayır böyle değildir, doğrusu şudur’ diyecek yerde (çünkü gerçek bir tane, o da bizim yazdığımız gibi) susturabileceklerini sandıkları için karşı saldırıya geçtiler.

Oysa bizim utanacağımız bir gizliliğimiz yok, sadece işimizin gereğini yapıyoruz. İçimiz rahat, gerçeğin peşini bırakmayacağız.

Doğan’ın gazeteleri bu saldırma ve gerektiğinde çekilme işini bir sanat haline getirmişlerdir. Bunlar arasında usta olanı Hürriyet’tir. Bir bakarsınız bu gazete iktidara saldırmaya başlamış, sonra bir gün bir iş anlaşmasının haberi gelir ve ertesi gün günlerdir saldırıları yazan koskoca adamlar, utanmadan bir gün önce dediklerinin tamamen tersini yazarlar.

Okuyucunun aptal olduğunu, onunla istedikleri gibi oynayabileceklerini sanırlar. Ama okuyucular oynanan pis oyunun tamamen farkındalar.

Uzun yıllar boyunca çeşitli iktidarlarla oynanan bu ahlaksız oyun, insanların çoğunun midesini bulandırmıştır, şimdi AKP döneminde de aynı alışkanlık sürüyor. ‘Alışmış kudurmuştan beterdir’ lafını doğrularcasına...

Aklı başında birkaç insanın bir araya geldiği yerde hep aynı sorular soruluyor: Bu Aydın Doğan’ın bitip tükenmez, daha fazlasını alma hırsı ne zaman normale dönecek? Adam kendisine bir zamanlar yapılan iş tekliflerini, zamanı gelince nasıl olsa kaba kuvvet kullanarak alırım demek âdetinden hiç vazgeçmiyor. İnşallah bir gün normale döner.

Bu tür konuşmalardan haberdar olmadıklarını düşünmek zor, çünkü bunları konuşanlar Aydın Doğan ve adamlarının medya faşisti taktiklerinden artık bıkmış işadamları ve reklamcılar. Yani kendi dünyalarının içindeki insanlar.

Bize gelince; medya faşizmine karşı direnen son kale olarak gerçekleri sonuna kadar yazmayı sürdüreceğiz.

Okuyucularımızın desteğine güveniyoruz.

Etiketler : #Medya   #faşisti   #Aydın   #Doğan   
YORUMLAR
  • vatan sever   27-03-2008 12:12

    yazdıklarınıza aynen katılıyorum aydın doğan bi ajandır amerika ve israil desteğini alarak bu ülkeyi parçalanmaya götüren bi medya ordusunun çobanıdır. ama aydın doğan şunu unutmasınki bu vatanda ben ve benim gibiler oldukça(emin olsun bizden en az 69 milyon insan var.kalan 1 milyon bu vatanı parçalamak isteyen aydın doğan gibi çağdaş düşünüyorum diyen taklitçi yapmacık iki yüzlü insanlar) bugün hala hayattaysa bu ondan korktuğumuzdan değil ALLAH'tan korktuğumuz için bu gün insan öldürmenin günah olmadığını var sayarsak ilk öldüreceğim insan aydın doğan'dır. bu ülkeye yaptığın kötülük yeter halkımıza da bi çağrıda bulunmak istiyorum uyanın artık haberlerde verilen herşeye inanmayın. her seyrettiğimiz haber ayrımcılımk içerikli saçma haberler. benden size denemeniz için bi tavsiye 1 hafta televizyonda haber seyretmeyin ve sadece seyreden insalrı dinleyin herkes ayrı konuşuyo iki yakın arkadaş bile birbirine düşüyor siz seyretmediğiniz için hayata daha pozitif bakıyorsunuz ve oynan oyunu daha net görme olasılığınız doğuyor. BEN BU TÜR YAZILARIMI HER KÖŞEDE TEKRARLIYACAM BU VATANI PARÇALAMAK İSTEYEN İNSANLARA KARŞI Bİ AYAKLANMADIR ARTIK BENDE. teşekkürler iyi çalışmalar arkadaşlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN