"Küresel Çağda Varolmak" çıktı nihayet!‏

Geçen yıl yayınlanan Küresel Çağda Kaybolmak isimli eserinden sonra Küresel Çağda Varolmak isimli eseriyle Hece Yayınlarından bize selam verdi tekrar Atasoy Müftüoğlu.

07-11-2012


Geçen yıl (Ekim-2011) yayınlanan Küresel Çağda Kaybolmak isimli eserinden sonra Eylül 2012 tarihindeKüresel Çağda Varolmak isimli eseriyle Hece Yayınlarından bize selam verdi tekrar Atasoy Müftüoğlu. Her zaman kaygılı bir duruş ve vurgulu bir sunuş sahibi olan güzel insan/dertli adam Atasoy Müftüoğlu'nun bu taptaze eseri okuma yolunda bizi kışkırtıyor. Gerek ismi ve gerekse kapak resmi çekici bir özellik katmış kitaba.

Kitaptaki konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

Sunuş: İslami Bir Dünya İçin Mücadele Etmek

Kendi Tarihsel Zamanlarımız İçin Sorumluluk Almak

Bilinç Yetersizliklerini Aşmak

Bütün Umutları Bir Araya Getirmek

Çıkarcı Çılgınlıklar Dünyasında Romantik Sıradanlıklar Yaşamak

İslami Önceliklerimiz Altüst Oluyor

Romantik Beklentiler, Nostaljik Umutlar

Gerçekleri Görme Yetisini Kaybetmek

İhtiraslar Ve Muhterisler Çağında Yaşamak

Romantik-Nostaljik Uykulardan Uyanmak

Geçmişin Yasını Tutmak Ya Da Geçmişe Tapınmak

Sınırsız Aşırılıklar Ve Sınırsız Sorumsuzluklar

Oryantalist Klişeler Ve Avutucu Yanılgılar

Sonsöz: Tehlikeli Yanılsamalar

Eserle ilgili asıl sözlerimiz okuduktan sonra gelecek tabi ki; daha henüz elimize ulaştı. Bunlar selamlama olarak kabul edilmeli. Hayırlar getirmesini diliyorum.

(Fatih Pala / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Küresel   #Çağda   #Varolmak   #çıktı   #nihayet!‏   
YORUMLAR
  • metin şentürk   16-01-2013 20:55

    muhterem ramazan gumuş ve ahmet daglı kardeşlerım.atasoy abımın surıyeyle ılgılı bırşey soylememesını yorumlarınızdan okuyarak farkettım.yarın inş atasoy abeyımle bu konuyu konuşacagım ınşaallah.bırde bu hafta sonu yanı cumartesı gunu saat 14.00 te ankarada ıktıbas dergısı salonunda konferansı vardır ankarada ısenız buyrun gelın inşaallah bu konuyuda kendısınde soru cevap olarakta sormakta yarar olacagını umıd edıyorum.saglıcakla kalın kardeşlerım.

  • Ramazan Güneş   01-12-2012 00:59

    Atasoy abi kendi değerlerimize,kendi sistemimize İslam nizamına artık dönmemiz gerektiğini defalarca vurgulayan bir mütefekkir.Katı laik yönetimlerden dert yanıp sadece İslam devleti için çalışanların ılımlı laikliğin getirmiş olduğu rahatlığa uyum sağlayarak İslam ile laikliği uzlaşştırmaya çalışanlardan olmadı.Ancak üstad ne yazık ki Suriye ayaklanması patlak verince sevenlerini hayrete düşürdü.Mısır,tunus,libya daki devrimlerin halkdan çalınıp liberal bir ekonomıye evrilmesi üstadı haklı olarak kaygılandırmış olabilir.Fakat surıyede İslam devleti kuracaz diye haykıran halkı mücahitleri görmemesi bizleri üzdü.Umarız hatasından dönerde bizleri tekrar sevindirir

  • Ahmet dağlı   07-11-2012 13:37

    DEğerli atasoy abimi, Suriyedeki katliama tavır gösterirkende görmek istiyorum. Abi Allah için kaleminizde kardeşlerimizin mazlumiyeti içn hiç mi mürekkep yok. Siz çok seviyor, fakat Suriye konusunda size kızıyorum . Ellerinizden öperim, kızgınlığımı bağışlayın...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN