"Kur'an'a Davet Sorumluluğu" konuşuldu

Balıkesir’de faaliyet gösteren Kardeşlik Köprüsü Derneğinin organize ettiği Bilinç Derslerinin bu haftaki konukları İzmir Özgün-Der’den Kemal Songür ve Hamza Akdeniz’di.

25-05-2013


Balıkesir’de bulunan Kardeşlik Köprüsü Derneğinin dernek merkezinde gerçekleştirilen, Balıkesir Merkezden ve çevre ilçelerden katılımcıların bulunduğu seminerde Dernek başkanı İlhan Kızıllarlı’nın selamlama konuşmasından sonra Kemal Songür, “Kur’an’a Davet Sorumluluğumuz” üzerine bir sunumda bulundu.

Kemal Songür, Kur’anın nasıl bir kitap olduğunu yine Kur’an’a sorarak öğrenebileceğimizi, Kur’an’ın anlaşılmasını istemeyen odakların uzun zaman bilinçli olarak “Kur’an anlaşılmaz” mantığını topluma yerleştirmek için büyük çabalar sarf ettiğini bunda da başarılı olduklarını ifade etti. Kur’an’ın anlaşılmazlığını söyleyenleri Kur’an’ın yalanladığını belirten Songür, konu ile ilgili ayetleri okudu. Konuşmasını Kur’an’ın anlaşılması ve insanlara ulaştırılmasının Müslümanların üzerine bir sorumluluk olduğunu da ifade eden Songür, yapacağımız davet çalışmaları sırasında ise yumuşak bir uslupla daveti sürdürmemizin hassasiyetine özellikle değindi. Davetten kaçanların bizim zaaflarımızdan dolayı değil de, yapılan daveti içeriğinden dolayı uzaklaşmaları gerektiğini söyleyen Songür, davette uslubun önemine değinerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra söz alan Hamza Akdeniz, Kardeşliğimiz ve kendimize güvenimiz konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Müslümanların bir biri ile olan ilişkilerinde çok hassas olmalarını ve karşılıklı fikir alışverişlerinde kırıcılıktan uzak yapıcı olarak konuşmaları gerektiğini, bir Müslüman’ın kolay yetişmediğini belirtti. 

Kur'an'a Davet Platformu'nun amacı, misyonu ve faaliyetleriyle ilgilide bilgi veren Akdeniz, arzu ettiğimiz Kur'an Nesli'nin yetişebilmesi, vahyin belirleyici olduğu bir topluma ulaşabilmemiz için Kur'an'a Davet dediklerini ifade etti.

  İlgiyle takip edilen seminer davetlilerin sorularıyla son buldu.

Kardeşlik Köprüsü Derneği Bilinç Sohbetleri, 26.Mayıs.2013 Pazar günü saat 21.00'de Hamza Er'in "Örnek Kur'an Neslinin Özellikleri" konulu sunumuyla devam edecek. 

 

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #Kur'an'a   #Davet   #Sorumluluğu   #konuşuldu   
YORUMLAR
  • Yakup Döğer   25-05-2013 22:16

    Allah razı olsun Kemal abiden ve Hamza abimizden. Zahmet etti geldiler, Allah ecirlerini en güzel şekilde verecektir inşaallah. Güzel bir sohbet, verimli bir sunum oldu. Dikkatle dinlenildi. Konuşmacıların konularına vukufiyeti ayrıca takdire değer bir durumdur. Davetimizi her zamanda her yere ulaştırmak için bütün gücümüzle mücadelemizi sürdürmeliyiz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN