"İsrail, ümmeti denedi ve Mescidi Aksa’yı yıkmaya karar verdi”

Mısırlı düşünür Abdülhalim Kandil, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, “Mescidi Aksa’nın yıkımı için geri sayım başladı. Müslümanların ilk kıblesinin yıkıldığı haberi gelince kimse dehşete kapılmayacak” dedi.

18-03-2010


Mısırlı düşünür Abdülhalim Kandil, Kudüs kentinde ve Mescidi Aksa’da yaşananlar karşısında Arap rejimlerinin içinde bulunduğu gaflet ve uyku halini eleştirerek, Arap Birliği’nin öldüğünü ve cenazesinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Mısırlı düşünür, bugün (17 Mart Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, “Mescidi Aksa’nın yıkımı için geri sayım başladı. Müslümanların ilk kıblesinin yıkıldığı haberi gelince kimse dehşete kapılmayacak” dedi.

Mescidi Aksa’nın ünlü Arap arkeologların birinin ifadesiyle “havada aslı cami”ye dönüştüğünü bildiren Kandil, İsrail’in kutsal mescidin altında ve çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarının ardından en ufak bir yer sarsıntısının Mescidi Aksa’nın yıkılmasına yeteceğine dikkat çekti.

Siyonist işgal devletinin kimseye kulak asmadığını ifade eden Kandil, “İsrail”in Arap ülkelerine, uluslararası topluma ve hatta müttefiki Amerika’nın tepkisine aldırmadan Yahudi yerleşim birimi inşasını sürdürdüğünü söyledi.

“İsrail”in Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların tepkisinden çekinmediğini kaydeden Kandil, İbrahim El-Halil ve Bilal ibni Ebi Rabah camilerinin Yahudi kültür mirası listesine eklenerek “son prova”nın yapıldığını ve Filistinlilerin birkaç yerde düzenlediği sınırlı gösterilerden başka tepki olmadığının görüldüğünü belirtti.

Siyonist işgal devletinin ümmetin tepkisini denediği bu provasından sonra Mescidi Aksa’nın yıkımının an meselesi olduğunu ifade ederek, Netanyahu ile müzakerelere destek olan Arap Birliği’nin de öldüğünü bildirdi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İsrail   #   #ümmeti   #denedi   #ve   #Mescidi   #Aksa’yı   #yıkmaya   #karar   #verdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN