"İsrail'i asla tanımayız"

Hizbullah Lideri Nasrallah, "Bugün, yarın, bin yıl sonra, hatta Kıyamet'e kadar, İsrail'i asla tanımayız" dedi.

14-03-2009


Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın asla İsrail'i tanımayacağını ve diyalog için ABD'nin sunduğu ön şartları reddettiklerini söyledi.

Mevlit haftası nedeniyle düzenlenen kutlamalara video konferans yoluyla katılan Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Kim bize şartlarını kabul ettirmek istiyorsa onlara deriz ki, İsrail'i asla tanımayacağız" diye konuştu.

Salı günü Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD ile beklenen düşük seviyeli bağlantı için Hamas'ın ve Hizbullah'ın şiddetten vazgeçmesi ve İsrail'i tanıması istenmişti. Bunun üzerine konuşan Nasrallah, "Amerika'nın şartlarını reddediyoruz. Bugün, yarın, bin yıl sonra, hatta kıyamete kadar, Hizbullah var oldukça İsrail'i asla tanımayacaktır" dedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #İsrail'i   #asla   #tanımayız   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   16-03-2009 19:55

    şeytanizmin baş edemediği ,beşeri sistemleri asla tanımayan,vakarlı duruşun gerçeği olan ve hızbullahi durşun temsilçilerine selam olsun. sizler herzamanki duruşunuzla inşallah muzafer olaçak sizler siniz. Mevlam direnişinizi artırsın yardımını ve rahmetini sizden eksik etmaz inşallah.

  • HUSEYIN SASMAZ   14-03-2009 22:57

    وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَعْلَمُونَ İzzet ancak Allah'a, O'nun Resulüne ve müminlere mahsustur. Fakat münafıklar bilmezler. [el-Münafıkun 8] ABD'ye Umut Bağlamak Ahmaklıktır zira İzzet ve Kuvvet Ancak Allah'tadır!! 7 Mart 2009'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Orta Doğu ve Avrupa gezilerinin ardından Türkiye'ye geldi. Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı heyetler arası görüşmede dost ve müttefik iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra başta Filistin sorunu, Irak, Afganistan ve terörle mücadele konuları olmak üzere önemli bölgesel ve küresel sorunların ayrıntılı olarak ele alındı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yaptığı ortak basın açıklamasında Hillary Clinton, ABD Başkanı Obama'nın bir ay içinde Türkiye'ye geleceğini belirtti. Bu açıklama üzerine ABD'nin çanağından beslenen ve AKP'nin Türkiye'de konuşulmasını istediği konuları köşelerinde ele alan köle ruhlu bazı köşe yazarları İslam Ümmeti'nin geleceğini, izzet ve kuvvetini, "barış, istikrar ve sükun" bulmasını Obama'nın Türkiye'ye gelişine hamlederek, kamuoyunu aldatmaya kendilerini adamış görünüyorlar. Allah Subhanehu'nun şu kavli unutulup Türkiye'nin jeopolitik önemine vurgu yapılarak Obama'nın planlanan ziyaretinin öncelikli olarak Türkiye'ye olmasının "muhtemel avantajları" ballandırılarak anlatılmakta ve Obama'nın Türkiye'den İslami Beldelere sesleneceği dillendirilmektedir: الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ العِزَّةَ لِلّهِ جَمِيعًا Onlar, müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet Allah'a aittir! [Nisa 139] Oluşturulmak istenen bu iğrenç kamuoyuna karşılık İslami Ümmet, krizden belini doğrulatamayan ABD'nin başkan değiştirmekle çirkef yüzüne ancak makyaj yapmaya çalıştığının farkındadır. İslami Ümmet ABD'nin Guantanamo Üssünü kapatma girişimine, İran'la barış çubuğu tüttürme mesajları iletmesine veya bunun gibi gülünç göz kırpmalara asla prim vermeyecektir. Zira ABD'nin gerçek ve çirkin yüzü Irak'ta ve Afganistan'da açığa çıkmıştır. İslami Ümmet, İslami hayatı yeniden başlatarak, İslam'ı âleme yeniden bir nur ve hidayet olarak yayacak, adalet, huzur ve güvenin asıl kaynağının İslam olduğunu bizzat gösterecek, kendisini kâfirlerin ve uşaklarının tahakkümünden kurtaracak gerçek ilacının, Allah'ın izniyle yakında kurulacak olan İkinci Raşidi Hilafet Devleti olduğunu idrak etmeye başlamıştır. Bu nedenle kâfirler ve efendileri adına uşak yöneticiler, İslam Ümmetini gerçek ilaçtan bir müddet daha mahrum bırakmak için, İslami beldelerde koşuşturup durmaktadırlar. وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ Zulmedenler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir. [Şuarâ 227]

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN