"İşgal rejimi, Kudüs halkını şehirden çıkarmaya çalışıyor"

El-Aksa İlim ve Kültür Mirası Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, Ramazan'ın ilk gününden son gününe kadar Mescid-i Aksa'da itikâfa girmeyi teşvik eden Bukeyrat, bu şekilde Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymanın ve Kudüs şehrinin tekrar canlanmasını sağlamalarının mümkün olacağını ifade etti.

14-06-2016


El-Aksa İlim ve Kültür Mirası Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, Batı Yaka'da, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da itikâfa girmeye davet etti.

Bukeyrat, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada, Kudüs halkından Siyonist işgalcinin kısıtlamalarına ve engellemelerine aldırış etmeden Ramazan ayında kadın-erkek, yaşlı-çocuk hep birlikte Mescid-i Aksa'ya gelmelerini beklediklerini söyledi.

Ramazan'ın ilk gününden son gününe kadar Mescid-i Aksa'da itikâfa girmeyi teşvik eden Bukeyrat, bu şekilde Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymanın ve Kudüs şehrinin tekrar canlanmasını sağlamalarının mümkün olacağını ifade etti.

Ramazan ayının ilk gününde onlarca yerleşimci işgal askerlerinin himayesinde Mescidi Aksa’yı bastı ve burada namaz kılan ve aynı şekilde oruçlu olan Müslümanları tahrik edecek, duygularını rencide edecek sözler sarf ettiler.

Arap ve İslam ülkelerinin destekleri şart

Kudüslüleri korumadan Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumaktan bahsedilemeyeceğine dikkat çeken Bukeyrat, Kudüslülerin sadece iftar sofralarıyla korunamayacağını, okulların inşa edilmesi ve işsizlere iş imkânı sağlanması gerektiğini belirtti.

Bukeyrat devamla “Kudüs’teki Filistinlilerin mali durumlarını yükseltmek için kalkınma projelerini hayata geçirmek gerekir. Kudüslülerin şehir dışına göç etmek zorunda kalmamaları için Arap ve İslam dünyasının Mescid-i Aksa kapıları yakınlarında iskân projelerinin hayata geçirmelerini istiyoruz” dedi.

İşgal rejimi her yönüyle Kudüs halkının canını sıkıyor

Şeyh Bukeyrat, işgal rejiminin Kudüs halkına hayatı zehir etme politikasını sürdürdüğünü ve şehri birçok yönüyle elinde bulundurup kuşattığını belirterek, halkı Mescidi Aksa ve Kadim Belde olmak üzere çok önemli ve merkezi noktalardan çıkarıp şehrin dışına çıkarmak için uğraştığını söyledi.

İnsani yardımların özellikle Ramazan ayında sıfır noktaya gerilediğine dikkat çeken Bukeyrat, daha önce Mescidi Aksa’nın Amud Kapısında kesintisiz yardımlar yapıldığını hatırlattı.

İşgal yönetiminin Kudüs'te Ramazan boyunca insani faaliyet yapılmamasını planladığını kaydeden Bukeyrat, bunun Kudüs tarihinde insani yardımları indirilmiş ilk darbe olduğunu ifade etti.

Şeyh Bukeyrat devamla, işgalcinin İslami bayram ve münasebetlerin yerine kendi bayram ve törenlerini öne sürdüğünü ve gündeme taşıdığını, Kudüs şehrini Yahudilerin bütün münasebetlerde ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getirmeye çalıştığını söyledi.

İşgalcinin Ramazan ayında sözde kolaylık iddiaları

Şeyh Bukeyrat, Siyonist işgal rejiminin Ramazan ayında dışarıdan gelen insanlarla yaşı ilerleyen Filistinlilere yönelik kolaylaştırıcı adımlar attığını söylemesinin yalan olduğunu, bununla milyonlarca Filistinlilerin Kudüs ve Mescidi Aksa’dan engellendiğiyle ilgili oluşan kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını ifade etti.

“İşgal altındaki Kudüs şehrinde her eve uzanan tutuklamaların, kapatmaların, sürgünlerin devam ettiği bir süreçte işgalci hangi kolaylıklardan bahsediyor?” sorusunu yönelten Şeyh Bukeyrat, bu yıl Ramazan ayında oldukça aşırı ve fanatik bir hükümetin kurulduğunu, hükümete Avigdor Lieberman ve Glick gibi fanatik şahısların hükümete alındığını, gidişatın bu yılın daha da zor geçeceğine işaret ettiğini söyledi.

(Kaynak: http://www.filistinhaber.com/TR)

Etiketler : #İşgal   #rejimi   #   #Kudüs   #halkını   #şehirden   #çıkarmaya   #çalışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN