"İkna odaları" beyazperdeye aktarılıyor

28 Şubat döneminde Başbakanlık Basın Yayın Danışmanlığı yaparken, baskılar nedeniyle istifa eden yönetmen Hüdaverdi Yavuz, başörtülü üniversite öğrencilerinin psikolojik işkenceden geçirildİği 'İkna Odaları'nı beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor

06-03-2011


28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla beraber tüm üniversitelerde yasaklanan başörtüsü nedeniyle mağdurların yaşadıkları ilk kez sinema filmiyle anlatılacak. Özellikle İstanbul Üniversitesi'nde öğrencileri başını açmaya ikna etmek için kurulan "utanç odaları" ile binlerce öğrenci ya başını açmaya zorlanmış, ya da haklarında disiplin soruşturması başlatılarak, okuldan atılmıştı. 28 Şubat'ın 14. yılında yeniden gündeme gelen İkna Odası uygulamaları ilk kez beyaz perdeye aktarılacak. 28 Şubat döneminde Başbakanlık Basın Yayın Danışmanlığı yaptığı sırada baskılar nedeniyle istifa eden Hüdaverdi Yavuz, başörtülü öğrencilerin ikna odasında yaşadıklarının anlatacağı filmin senaryo çalışmalarını sürdürüyor.

BİR DÖNEM UNUTULMASIN DİYE

İkna Odalarının İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri, başlarını açma konusunda ikna etmek için kurulduğunu vurgulayan Yavuz, "Bir kamera kuruluydu o odada. Görevli, öğrenciye başını açması halinde yararlanacağı imkânlardan, açmaması halinde maruz kalacaklarından bahsediyordu. Ben o insanlar unutulmasınlar diye, hem devletin yaptıklarını, hem de başkalarının onlara yaptıklarını anlatan bir film yapmak istiyorum" dedi. Projeye finans desteği sözü verenlerin, çark ettiğini dile getiren Yavuz, "Eğer bizimle beraber yol alacak yapımcılarla anlaşırsak projenin çekimleri için hazırlıklara başlayacağız. Onlar ağlarken, coplanırken birilerinin o anlarda yüreği sızladı ama bugün hepsi unutuldu. İkna odaları bu ülkenin en büyük saçmalığıdır" dedi.

(Haber: Orhan Turan / Yeni Şafak)

Etiketler : #İkna   #odaları   #beyazperdeye   #aktarılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN