"Ece Nur’un örnekliğini çoğaltalım"

Sakarya Başörtüsü Platformu, Ece Nur'un mücadelesine sahip çıkma ve bu onurlu tutumu çoğaltma çağrısı yaptı.

21-12-2009


Sakarya Başörtüsü Platformu 223. kez Adapazarı kent merkezinde toplanarak gündemi değerlendirdi.

Son haftalarda yükselen şiddet sarmalına dikkat çekilen açıklamada “yaşanan süreç içinde müslümanca bir tutum sergilemenin zorunluluğu” vurgulandı. Hükümetin “Açılım” konusunda sergilediği ikircikli tutum emek mücadelesi veren gruplara karşı takındığı sergilediği şiddet eleştirilirken, Diyarbakırlı küçük Ece’nin mücadelesi hatırlatıldı.

Açıklama “Ancak münferid olarak birçok soruna değinmemizin, bu arada özellikle İslami kimliğe dönük düşmanlığın bir sembolü olarak “başörtüsü yasağı”na karşı verdiğimiz mücadelenin, sistemin zorba ve müstağni yapısının bütününe ilişkin olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Tüm bu kargaşanın ,işşiz yada asgari ücrete mahkum milyonların, gençliğinin baharında pusularda can veren gençlerin ve Rabbim Allahtır dediği için hayatına müdahale edilen kızların ve kadınların yaşadıklarının sorumlusunun sistemin bu zorba ve müstağni doğasından kaynaklandığını unutmamalı ve unutturmamalıyız.” vurgusuyla sona erdi.

“Darbeciler halka hesap verecek” sloganının atıldığı açıklamada “Başörtüsü Müslüman Kadının Kimliğidir”, “Direniş 5. yılında Zillet bizden uzaktır” dövizleri taşınan eylemi SAGİR adına Sakarya Dayanışma Derneğinden Kadrican Mendi okudu.

Etiketler : #Ece   #Nur’un   #örnekliğini   #çoğaltalım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN