"Direniş tek çözüm yoludur"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, gerçekleştirdiği 151. başörtüsü eyleminde bir kere daha tek çözüm yolu olarak direnişie vurgu yaptı.

02-08-2008


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, gerçekleştirdiği 151. başörtüsü eyleminde bir kere daha tek çözüm yolu olarak direnişie vurgu yaptı. 

 

Basın açıklamasını Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına Diriliş Saati Dergisi yazarı Enes Berat Gürler okudu. Açıklamada kapitalizmin, Müslüman halkları kendi çizgisine getirme çabasının çok yönlü olarak işlediğinin altı çizildi ve bu manada sahih İslam inancının sulandırılmaya çalışıldığı, böylelikle de hayatın merkezine ahiretin değil dünya menfaatlerinin yerleştirildiği bencil bir toplum oluşturulmak istendiği vurgulandı. İslam coğrafyasının değişik noktalarındaki kan, zulüm ve gözyaşının temelinde, Müslüman halkaların ılımlı İslam veya Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde, kapitalist efendilerin isteği doğrultusunda dönüştürülmesi hedefinin yattığına dikkat çekilen açıklamada Türkiye’de uygulanan başörtüsü zulmünün de temelinde aynı hedefin yattığı ifade edildi. Bu hedef doğrultusunda başörtüsünün sembol olarak görüldüğü ve başörtüsü üzerinden İslam’a karşı olan kavganın sürdürüldüğü vurgulandı.

 

Ergenekon operasyonu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Gürler; “Derin devleti oluşturan unsurlar arasında devam eden Ergenekon mücadelesini ibretle izliyoruz. Tasfiye edilen grubun gerçekleştirdikleri veya planladıkları eylemler ve ortaya çıkan sonuçların vahameti; bize Türkiye’deki egemen güçlerin ne denli cani ve zalim olduklarını göstermektedir. Ancak unutulmaması gereken önemli bir gerçek de; derin devlet içindeki çekişmenin, derin devletin bir tarafını oluşturan Ergenekon çetesinin çökertilmesi şeklinde sonuçlandığıdır. Bu tasfiyenin taşeronluk ihalesi hükümete verilmiştir. Tasfiye projesini tasarlayan ve uygulatan unsurların Müslüman halka bakış açısının tasfiye edilenleri aratmayacak ölçüde problemli olduğu da bilinmesi gerekli önemli bir husustur.” dedi.

 

Güngören’deki insanlık dışı saldırının da kınandığı açıklamada “Türkiye’deki egemen sınıfların hâkimiyetine dayalı yapı değişmediği sürece, huzur ve refahın gelmesi hayal olacaktır.” dendi.

 

Eylemde son olarak geçtiğimiz günlerde Konya’da meydana gelen elim faciayı, yurt çökmesi olayını fırsat bilerek İslami değerlere, hassaten Kur’an’a saldıran kartel medyası kınandı.

 

“Başörtüsü Müslüman kadının onurudur. Allah’ın kesin emridir. Biz laik efendiler istedi diye asla Allah’ın emrinden taviz vermeyeceğiz. Mücadelemizi, gasp edilen haklarımızı geri alana kadar sürdüreceğiz” görüşlerinin dile getiirldiği eylem boyunca, “Tevhid Adalet Özgürlük” pankartı ve “İnancına Örtüne Kimliğine Sahip Çık”, ”Yasak Sürüyor, Duyuyor musunuz?” yazılı dövizler taşındı. Eylem sırasında ayrıca “Başörtüye Uzanan Eller Kırılsın” ve “Direne Direne Kazanacağız” sloganları atıldı.

Etiketler : #Direniş   #tek   #çözüm   #yoludur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN