"Çin'in Sincan Özerk Bölgesi" öyle mi! 

Batıcı-Laik Türkiye Cumhuriyeti ve onun iliştirilmiş medyasının Çin'in ağzıyla konuşması, Doğu Türkistan'a "Çince" yaklaşması olağan bir durum. Fakat kendilerini Müslüman diye tanımlayan çevrelerin, cemaatların çıkardığı gazetelerin, kurduğu Tv istasyonlarının aynı ağzı kullanmasına ne demeli?

09-07-2009


Şükrü Hüseyinoğlu
     İslam ve Hayat

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da yeni bir soykırım dalgası yaşanıyor.

Çin devletinin, 1949'dan buyana işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'ın demografik yapısını değiştirmek amacıyla tıpkı siyonist işgalci İsrail gibi "yerleşimci" politikasına ağırlık vererek Doğu Türkistan'a yerleştirdiği Han Çinlileri ve Çin polisinin iki haftayı bulan bir süredir tam anlamıyla bir soykırıma giriştiği görülüyor.

Daha büyük rakamlar da telaffuz edilmekle birlikte, bağımsız kaynaklar ölü sayısının en az 800 olduğunu haber veriyor. Başkent Urumçi sokakları cesetlerle dolu.

Bu korkunç tabloya rağmen bazı çevreler hâlâ Çin'in ağzıyla konuşmayı sürdürüyor. Batıcı-Laik Türkiye Cumhuriyeti ve onun iliştirilmiş medyasının Çin'in ağzıyla konuşması, Doğu Türkistan'a "Çince" yaklaşması olağan bir durum. Fakat kendilerini Müslüman diye tanımlayan çevrelerin, cemaatların çıkardığı gazetelerin, kurduğu Tv istasyonlarının aynı ağzı kullanmasına ne demeli?

Olayların başından bu yana Yeni Şafak'ı, Zaman'ı, STV'si bir "Çin'in Sincan Özerk Bölgesi" lafı tutturmuş gidiyor. İlk gün gaflet dedik, belki ajanslardan gelen haberleri aynen tercüme etmenin neticesi dedik... Lakin ilerleyen günlerde bunun bir tercih olduğunu anlamak zor olmadı. Israrla bu işgalci Çin söylemi kullanılşmaya devam edildi/ediliyor. Aldıkları tepkilere rağmen işgalci Çin'in ağzından konuşmayı sürdürüyorlar.

Hakikatlara sırt çevirip işgal altındaki İslam coğrafyalarına zalim ve kafir işgalcilerin ağzıyla yaklaşan, tıpkı işgal altındaki Filistin topraklarından söz ederken "İsrail'in Hayfa kenti" vs dedikleri gibi,  Doğu Türkistan'dan "Çin'in Sincan Özerk Bölgesi" diye söz eden bu çarpık zihniyete diyoruz ki:

Başınıza "Sincan Özerk Bölgesi" kadar taş düşsün!

Etiketler : #Çin'in   #Sincan   #Özerk   #Bölgesi   #öyle   #mi!    
YORUMLAR
  • ebu eymen   11-07-2009 10:52

    Basın ve yayın medyaları bence üç kısma ayrılır. YALANCI MEDYA: Bu her daim satılmaya hazırdır. (doğan grubu) ÇIKARCI MEDYA: Her daim menfaat karşılığında gemisini yüzdürendir.(islamı bence veya bizce yaşamaya calışanlar ki böyle bir islam yok.!) ve DOĞRU MEDYA: Buda Allah korkusunu gözönünde bulundurarak, haber yapıp, zalime karşı hakkı haykırmak ve kafire karşıda kalemiyle cihad etmektir. ki! bu dağru sölemktir.. Bu medya da doğruluğundan dolayı dokuz köyden de kovulabilir ama yılmadan ve bıkmadan 10 uncu ve 11 inci köylerden de sesini yükseltmeli, taki son nefese kadar işte budur benim anladığım islamın müslümanı. ''sözde değil özde müslüman olmalı'' !!!! ( Tabirim biraz ağır olcak ama.. kişi ya müslümandır ya kafirdir ya müşriktir yada münafıktır. çözemedim bunlar nedir? Rabbim sonumuzu hayretsin ve onlarada hidayet etsin. AMİN. '' ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM''

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN