Hz. Ömer mi dediniz?

Muhataplarından Hz. Ömer'in davranışını bekleyenler, neden kendisi bir Hz. Ömer olmayı istemiyor veya denemiyor?

14-03-2021


Müsaadenizle aklıma takılan birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum bugün.

 

Muhataplarından Hz. Ömer'in davranışını bekleyenler, neden kendisi bir Hz. Ömer olmayı istemiyor veya denemiyor? 

 

Hz. Ömer'in adaletini köşe bucak arayanlar ve bunu iyilik adına dile getirmekten geri durmayanlar, Hz. Ömer'in müracaat ettiği Kur'an'dan neden uzak duruyor? 

 

Kur'an'a müracaat ederek emirleri doğrultusunda hareket etmek ya hesaplarına gelmiyordur bu insanların ya da tam manasıyla inanmıyordur inanılması gereken unsurlara. Ben bunu başka türlü yorumlayamadım. Peki bu durumun başka bir izahatı var mı? 

 

Hz. Ömer'in yürüdüğü sokaklara girmeye cesaret edemeyen kimi insan, projesini kendisinin çizdiği, şeklini; arzu, istek ve hevesine göre şekillendirdiği bu sokaklarda Hz. Ömer'in zuhur etmesini bekliyor.  

 

Bu gibi öneriler karşısında bir tuhaf oluyorum ki anlatılması imkansız. Sizce de çok garip bir durum değil mi?

 

Şurası iyi bilinmelidir ki Ömer bin Hattab'ı; Hz. Ömer yapan asıl unsur İslam'dır, Kur'an'dır, Peygamberdir, Din'dir, İman'dır. 

 

Adaletli davranması, zulme kalkan olması, kafirlere karşı şedit; Mü'minlere müşfik olması Kur'an ve Sünnet sayesinde ulaştığı bir durum olduğunu inkara kalkışabilecek bir kimse var mı aramızda?

 

Kısaca Hz. Ömer; herhangi bir hukuk fakültesinden mezun olmadığı gibi doktora yapmış biri de değildi. Günümüzdeki insanların yaptığı gibi isminin önüne konulan herhangi bir unvanı da yoktu. O sade ve sadece bir Müslüman'dı. Kafirlere aldanmaz, değil onlar gibi davranmak onlara benzemekten içtinap ettiği kadar hiçbir şeyden kaçınmazdı.
 

Etiketler : #Hz.   #Ömer   #mi   #dediniz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN