
"Amerika IŞİD’in büyümesine göz yumdu"
ABD Savunma İstihbarat Dairesi (DIA) eski şefi emekli Korgeneral Michael Flynn, Amerika’nın IŞİD’in büyümesine göz yumduğunu açıkladı.
11-08-2015

ABD Savunma İstihbarat Dairesi (DIA) eski şefi emekli Korgeneral Michael Flynn, Amerika’nın IŞİD’in büyümesine göz yumduğunu açıkladı.
Flynn, El Cezire’ye verdiği röportajda ABD’nin Suriye’de ortaya çıkan grupları uzun zamandır yakından takip ettiğini doğruladı.
Eski istihbaratçı, ABD yönetimini DIA analizlerine ve raporlarına kulak tıkamakla suçladı. 2012’de yayınladıkları araştırma ile IŞİD’in ciddi bir tehdit olarak hızla geleceğini raporladıklarını belirten Flynn, hükümetin kendilerini kasıtlı olarak görmezden geldiğini düşündüğünü söyledi.
ABD’li istihbaratçının ifadeleri, Bilginin Özgürlüğü Hareketi (Freedom of Informations atc)’nin hazırladığı rapordaki iddiaları doğrulamış oldu. Raporda “Eğer şartlar böyle devam ederse yüksek ihtimalle Doğu Suriye’de ‘aşırı’ yönetimler başa geçecek. Bu oluşumlar rejim tarafından sürülmek ya da öldürülmek tehdidi altındaki gruplara kurtuluş yolu olarak gözükecek.” gibi gözlemler dikkat çekiyor.
Raporda El Kaide’nin Irak ve Suriye’deki gücünü yeniden kazanması, Irak’ta, Suriye’de ve Arap dünyasında Sünnileri birleştirici bir unsur olarak ortaya çıkacağı öngörülüyordu.
Dünya Bülteni
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
VİCDAN VE AHLAK MEFHUMLARI ÇERÇEVESİNDE SEKÜLERİZM VE SEKÜLER BİR DİN OLARAK FUTBOLİZM
İRAN SEVR'E BOYUN EĞMEDİĞİ GİBİ, LOZAN'A DA BOYUN EĞMİYOR
15 TEMMUZ ANLATILARI ÇERÇEVESİNDE, "İSLAMİ" ÇEVRELERE DAİR DEĞERLENDİRME
Yezidperver Sünnilik (!)
NATO Ankara Zirvesi sonuç bildirgesi tam metni
Emperyalizmin Küresel Gücü NATO
Kapitalizmin 1, İslam’ın 365 Günü Babalar Günü
Makaleler
Hava Durumu

































































