Yasak kalktı, zulüm sürüyor!

Başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasak olmadığı öğrencilere baskılar devam ediyor. Pazar günü YGS'de, bugün ise AÖF sınavlarında öğrencilere resmen eziyet edildi.

02-04-2011


Sınavlarda, başörtüsü yasağı yasalarda ve yönetmeliklerde kalktığı halde, öğrencilere uygluanan baskı ve çektirilen eziyet hala sona ermedi. Pazar günü yapılan YGS'de ve bugün yapılan AÖF sınavlarında öğrencilere resmen işkence edildi. YGS'ye giren öğrencilerden birinin başı zorla açtırılırken, AÖF'ye giren öğrenciler hakkında ise tutanak tutuldu.

BAŞINI ZORLA AÇTIRDILAR, PARDESÜSÜNÜ ÇIKARTTIRDILAR

Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 Mart 2011 günü girdiği YGS'de başörtüsü zorla çıkartılan öğrenci, şikâyetçi oldu.

Hasret Öksüz, görevliler tarafından zorla başının açtırılıp pardesüsünün çıkarılması üzerine kaymakamlık, cumhuriyet başsavcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖSYM Salihli Temsilciliği'ne dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Aynı zamanda okul birincisi olan Öksüz, başına gelenleri şöyle anlattı: "Salihli İmam Hatip Lisesi 12/A sınıfı öğrencisiyim.
YGS'ye katılmak üzere Sekine Evren İlköğretim Okulu'na gittim. Arka taraftaydım, bana sıra gelince eşarbımı ve pardesümü çıkarmam gerektiğini, yoksa sınavın geçersiz olacağını beyan ettiler. Görevliye bir yasak olmadığını s öylediğim halde kabul etmedi. Ne yapacağımı şaşırdım, psikolojim bozuldu, gözya şlarımı tutamadım.

Normal denemelerde sınav süresi bitmeden çıkarken bu defa soruları yetiştiremedim, çünkü kafamı toparlayamadım. Benim geleceğimin söz konusu olduğu sınavda böyle bir durumla karşılaşmaktan çok rahatsız olduğum için ilgili yerlere şikayet dilekçesi verdim." Kendisi gibi mağdur edine başka öğrenciler de olduğunu belirten Öksüz, "Mağduriyetimizin giderilmesini ve geleceğimizle oynayan okul görevlilerinin soruşturulmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Hasret Öksüz ile beraber Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi'nden öğrencinin de görevliler hakkı nda şikayet dilekçesi verdiği bildirildi. Konu hakkında görüşü sorulan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ise, "Öğrencilerin şikayet dilekçesi bana ulaştı. Ben de suç unsuru olup olmadığını öğrenmek üzere ÖSYM İlçe Başkanlığı'na sevk ettim. Suç unsuru bulunursa, görevliler hakkında soruşturma başlatacağım. Yazının cevabını bekliyorum." dedi.

İZMİR'DE DE ÖĞRENCİLERE ZOR ANLAR YAŞATILDI

İzmir'de Açıköğretim Fakültesi sınavına giren başörtülü öğrencilere, tutanak imzalatmaya zorlandı. Karşıyaka ilçesindeki Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, salona alındıktan sonra başlarını açmaya zorlandı. Açmayanlara, sınavın ortasında tutanak imzalatılmaya çalışıldı.

Bugün yapılan sınavın sabahki bölümünde Refika Ertekin, salon görevlilerinin sınavın ortasında kendisine zorla tutanak imzalatmaya çalıştığını söyledi. Girişte başörtüsüyle ilgili herhangi bir uyarı yapılmadığını belirten Ertekin, olanları şöyle anlattı: "15 nolu sınıfta görevli iki personel, sınavla ilgili yönetmeliği okudu. Orada da başörtüsüyle ilgili herhangi bir açıklama yoktu. Daha sonra, 'Başınızı açmanız gerekiyor.' dediler. Salonda bulunan başka bir arkadaş açtı. Sınav başladıktan yaklaşık 15 dakika sonra görevli, bir tutanak getirip imzalamamı istedi. Ben de, 'Sınav esnasında öğrencilerle konuşmak yasak değil mi?' diye sordum. 'Haklısın.' diyerek gitti. Sınavın sonunda tutanağı yine önüme koyarak, imzalamam için ısrar etti. Bu sırada sınıf elektriklendi. Bazı öğrenciler de, 'Biz sınava telefon getiremezken sen başörtüsüyle nasıl girersin?' diyerek olaya karıştı. Tutanağı imzalayıp çıktım."

Refika Ertekin, sınav çıkışında konuyu okul bahçesinde bekleyen eşine anlattığını, tutanağı imzalatan öğretmenle birlikte görüştüklerini söyledi. Öğretmenin bu sırada kendisine, "Tutanağı imzalamamak için niye bu kadar ısrar ettiniz?" diye sorduğunu belirten Ertekin, "Öğretmenle konuşurken, okulun hizmetlisi olduğunu öğrendiğim bir bey üzerimize yürüdü." dedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Yasak   #kalktı   #   #zulüm   #sürüyor!   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN