Vefatının 23. yılında İmam Humeyni anıldı

İstanbul`da İmam Humeyni`nin vefatının 23. Yılı münasebetiyle, İslami Uyanış ve İmam Humeyni konferansı düzenlendi.

03-06-2012


Fatih’te bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansta katılımcı konuşmacılar İmam Humeyni’nin hayatından ve İran’da yaptığı Kıyamdan kesitler anlattılar. Sunuculuğunu Nureddin Şirin’in yaptığı Konferansa konuşmacı olarak Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, Saadet Partisi Van İl Başkanı Mehmet Necib Yavuzer ve Araştırmacı-Yazar Ahmet Kalkan katıldı.

İki oturum şeklinde gerçekleşen konferansta konuşmacılara ilk oturumda 20 dakikalık ikinci oturumda da on beş dakikalık süre tanındı. Program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gazze’ye İnsani Yardım götürürken açık denizde Terörist İsrail devletinin alçak saldırısına maruz kalan ve bu sırada 9 Müslümanın şehit olduğu ve onlarcasının da yaralandığı olayın 2. yıldönümü olduğunu hatırlatan Nureddin Şirin, kocası Çetin Topçuoğlu’nu gemide şehit veren Çiğdem Topçuoğlu’nu İmam Humeyni ile ilgili kısa bir konuşma yapması için sahneye davet etti.

İslam için yenilgi döneminin kapandığını belirten Topçuoğlu, “Ümmet olarak İmam Humeyni’yi asla unutmayacağız ve bizler her zaman aziz İslam davası uğrunda sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İmam’ı ve Kıyamını Öğrenmek Önemli Görevlerimizden Olmalı

Konferansta ilk konuşmayı Dr. Resul Abdullahi gerçekleştirdi. İmamı bir denize benzetirsek kendisinin anlatacakları ancak o denizden bir damla olacak diyerek konuşmaya başlayan Abdullahi, “Bana sorsanız ki bu günkü görevlerimizden bir tanesi nedir? Diye. Ben derim ki önemli görevlerimizden bir tanesi İmam’ı, hayatını ve çalışmalarını iyi öğrenmek ve başkalarına da bunu öğretmektir. İmam Peygamberden gelen İslam’ı yani akli ve mantıki İslam’ı seçip inanmış ve bunu ümmete tanıtmıştır” diye belirtti.

İmam Her Zaman Allah Rızası İçin Çalışmıştır

“İmam her zaman ve her yerde sadece Allah rızasını gözetmiş ve bu uğurda çalışmıştır” diyen Abdullahi, İmam’ın yerine göre Fakih, yerine göre bir tefsir Âlimi, yerine göre de bir İslam felsefecisi olduğunu söyledi.

İmam’ın çok mütevazı bir kişiliği olduğunu anlatan Abdullahi, “İmam çok halis bir insandı. Gecesini gündüzünü Allah’a adar ve hep Allah rızası için çalışırdı. Kesinlikle yüceltilmeyi sevmeyen bir insandı. Ama hani Allah’ da Ayette demişti ya, beni ananı beni yücelteni bende onu yüceltirim, ayetinin dediği gibi imam da tanındı. İmam dünyalıkları sevmeyi büyük hastalıkların başı olarak görürdü. Ve kendisi de kesinlikle dünyalık hiç bir şey istemedi ve dünyalıklar için çalışmadı.”Diyerek konuşmasını bitirdi.

İmam Mustazafların İmamıydı ve Yaptığı Kıyam Müstekbirlere Karşıydı

İmam’ın Şah’a karşı büyük bir kıyam yaptığını söyleyen Araştırmacı Yazar Ahmet Kalkan, “İmam Amerika destekli Şah’ a karşı gerçekleştirilen büyük Kıyam’ın öncülüğünü yapmış önemli bir şahsiyettir.  İmam zalimlere ve tağutlara başkaldırmanın öncülüğünü yaptı. İmam sadece İran’ın değil bütün bir Ümmetin İmamıydı. Ve özellikle İmam Mustazafların imamıydı,  yaptığı kıyam da tağut ve müstekbirlere karşıydı.” Dedi.

İmam’dan çok şey öğrendiğini anlatan Kalkan, “İmam bize her dönemde ve her yerde İslami İnkılabın gerçekleştirilebileceğini öğretti. İmam bize ABD ve zalimlerden korkmamamız gerektiğini ve onlara karşı bize direnmeyi öğretti. İmam, Kâfirlere hiç taviz vermeden İslami dinamiklere dayalı bir devletin kurulabileceğini bize gösterdi.  İmam bizlere Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail ve Kahrolsun Rusya demeyi ve bunu demekle gerçekten kahrolacaklarını öğretti” diyerek İmam’ın dünyayı arkasından sürükleyen onurlu ve İzzetli bir insan olduğunu söyledi.

Ben İmam sayesinde İslam’la Müşerref Oldum

Konferansın son konuşmacısı Saadet Partisi Van İl Başkanı Mehmet Necib Yavuzer, kendisinin İslam’a girmesinde aslını bulup Müslüman olmasında İmam’ın ve kıyamını çok büyük etkisi olduğunu belirtti. Yavuzer,“ kişi Müslüman olduğunu söylüyor ama hayatını Tevhidi akidesine göre yaşamıyor. Bizler İmam sayesinde Tevhit dinini yeniden anlayan ve hayatımızda anlamlandıranlarız. Bizler kesinlikle meselelere Sünni, Şii şeklinde bakmıyoruz. Bizler mezhepleri İslam’ın, İslam treninin lokomotifi gibi görürüz.” Dedi.

İslam’ın asıl manasına İmam’ın Kıyamından sonra anladıklarını ve öğrendiklerini belirten Yavuzer, “Bizler bugüne kadar İslam’ı işlevsiz, suya sabuna dokunmayan, zalimlere ve emperyalistlere karşı durmayan bir şekilde bilirdik. Ama bizler asıl İslam’ı, emperyalist ve zalimlere karşı çıkan ve karşılarında durmayı İmam’dan ve kıyamından öğrendik” diyerek konuşmasını bitirdi.

Etiketler : #Vefatının   #23.   #yılında   #İmam   #Humeyni   #anıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN