TRT'de flaş çağrı: İstanbul Sözleşmesi'ni iptal edin, zinayı suç sayın

Mustafa Akgül, TRT 1'de Ak Parti iktidarına çağrıda bulunarak, “Ne olur kısa zamanda İstanbul Sözleşmesi ile zinanın suç olmaktan çıkarılması kararını iptal edin. Gelecek neslimizi kurtaralım.” dedi.

10-05-2020


TRT 1’de Bekir Develi’nin sunumuyla ekrana gelen “Ramazan Sevinci” isimli programın dünkü konuğu olan İstanbul emekli Başvaizi Mustafa Akgül, İstanbul Sözleşmesi ve zinanın suç sayılmamasıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Zina, Ak Parti'nin ilk dönemlerinde suç kapsamından çıkarılmıştı.

BARDAĞI TAŞIRAN ŞEY ZİNANIN SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASIDIR

bilgiler

Emekli vaiz Mustafa Akgül, “Bardağı taşıran şey, zinanın suç olmaktan çıkarılması ve eşcinselliğin normal kabul edilmesi, bu bir insan hakkıdır veya insan tercihidir diye normal ilan edilmesi bardağı taşırmıştır." dedi. Devlet televizyonu TRT’de konuşan Akgül, “Ne olur kısa zamanda İstanbul Sözleşmesi ile zinanın suç olmaktan çıkarılması kararını iptal edin. Gelecek neslimizi kurtaralım.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINI İPTAL EDİN

“Mevcut çektiğimiz sıkıntıdan dersimizi alalım.” diyen Akgül, şunları söyledi:

“Bana göre bardağı taşıran şey, zinanın suç olmaktan çıkarılması ve eşcinselliğin normal kabul edilmesi, bu bir insan hakkıdır veya insan tercihidir diye normal ilan edilmesi bardağı taşırmıştır. Türkiye’deki gayrimüslümlerden oluşan bir parti yok. Bütün parti liderlerine sesleniyorum ve diyorum ki ne olur kısa zamanda bir araya gelin ve şu İstanbul Sözleşmesi’yle zinanın suç olmaktan çıkarılması kararını iptal edin. Gelecek neslimizi kurtaralım. Mevcut çektiğimiz sıkıntıdan dersimizi alalım. Mesaj iletmek istiyorum ne olur bunları çağdaş davranışlar olarak görmenin bize bir faydası yok diye altını çiziyorum.”

Mustafa Akgül’ün bu açıklaması, doğrudan İstanbul Sözleşmesi ve zinayı suç olmaktan çıkaran Ak Parti iktidarına bir çağrı olarak yorumlandı.

Akgül'ün açıklamaları  şuurlu Müslüman kesim tarafından destek ve takdirle karşılanırken sapkın kesimler ise nefret ifadelerini sürdürdü. 

AK PARTİLİ METİNER "YANLIŞ YAPTIK" DEMİŞTİ

Ak Parti eski milletvekili Mehmet Metiner de İstanbul Sözleşmesi'nin kabulü için evet verdiğinden dolayı çok pişman olduğunu belirtmişti. “Kendi adıma itirafta bulunuyorum: Yanlış yaptık” diyen Metiner, milletvekillerinin neye oy verdiğini bilmeden el kaldırdığını söylemişti.

Etiketler : #TRT'de   #flaş   #çağrı:   #İstanbul   #Sözleşmesi'ni   #iptal   #edin   #   #zinayı   #suç   #sayın   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN