TOKAD: Siyonistlerle anlaşma, Ümmete ihanettir

İsrail’in müzakere edilmesi gereken bir muhatap olmadığını vurgulayan YILDIRIM, İsrail’in bir an önce Filistin’den sökülüp atılması gereken bir ur olduğunu, bunun böyle bilinmesi gerektiğini ve bu hususta söz söyleyip icraatta bulunanların her daim bu gerçeği göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

29-06-2016


EĞİTİM İLKE-SEN, TOKAD ve ÖYB, hükümetin İsraille yaptığı anlaşmayı bir eylemle protesto etti.

Bir giriş konuşması yapan Emre KARACA, müslümanların iradesinin tamamen teslim alındığını, iktidarın attığı her adımı destekleyen müslümanların ilerleyen süreçte hep ortada bırakılılacaklarını ifade ederek, İsraille anlaşmayı asla tanımadıklarını vurguladı.

Daha sonra Ahsen EDİZER tarafından Mavi Marmara şehitlerinden Cengiz SONGÜR’ün  Kızı Meryem Songür’ün terör devleti İsrail’le anlaşan hükümet yetkililerine seslendiği mektubunu okudu.

Eylemde basın açıklamasını ise Çetin YILDIRIM  okudu. “Buradan peşin olarak herkese, dost ve düşman bütün taraflara ilan ediyoruz ki Müslümanlar olarak biz bu anlaşmayı açık bir şekilde REDDEDİYORUZ! Bu ihanet ve teslimiyet anlaşmanın hiçbir şekilde İslam ümmeti tarafından, Filistin direnişi tarafından, Mavi Marmara şehitleri tarafından, Gazze ve Kudüs tarafından, şanlı intifadayı minik omuzları üzerinde yükselten direniş çocukları tarafından kabul edilmesi mümkün değildir!” diyen YILDIRIM açıklamasına şu şekilde devam etti: 

“Bizim için İsrail’le yürütülen müzakere maddelerinin ve bu maddelerle ilgili kayıp ya da kazanımların herhangi bir önemi yoktur. Bizim için asıl önemli olan şey, müslüman halkımızı ve önemli bir çoğunluktaki İslami çevreleri dindar gelenekten geldiği için hak ve hakikatten yana ürettiği yanılsamayla peşine takan AKP iktidarının ürettiği yozlaşma ve çürüme atmosferinin ulaştığı boyuttur.”

İsrail’in müzakere edilmesi gereken bir muhatap olmadığını vurgulayan YILDIRIM, İsrail’in bir an önce Filistin’den sökülüp atılması gereken bir ur olduğunu,  bunun böyle bilinmesi gerektiğini  ve bu hususta söz söyleyip icraatta bulunanların  her daim bu gerçeği göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

           Çetin YILDIRIM Anlaşmanın ümmete ve insanlığa ihanet olduğununun bir kez daha altını çizerek, bütün müslümanları bu konuda sesini yükseltmeye çağırdı.

          Ayrıca eylemde “İsrail’in Dostu Dostumuz Değil”; “Katiller Dostumuz Olmayacak”; “Müslüman Zulme Ortak olamaz”, “Mavi Marmara Onurumuzdur .” “İşbirlikçi Siyaset Hesap Verecek” sloganları atıldı, , tekbirlerle eylem sona erdi.

Haber: Emre ULUKAYA

Etiketler : #TOKAD:   #Siyonistlerle   #anlaşma   #   #Ümmete   #ihanettir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN