Tesettürlü olmak mesuliyeti

İslâm dininde teşhircilik haramdır. İslâm bunun için işe hâin bakışların önüne geçerek başlıyor. Sonra hem kadını, hem erkeği, hem nesli korumak için erkeğe ve kadına tesettürü emrediyor. İslâm dini dünya ve ahiret saadeti için kurallar koymuştur. Tesettür de bu kurallardan birdir.

12-08-2023


İslâm dininde teşhircilik haramdır. İslâm bunun için işe hâin bakışların önüne geçerek başlıyor. Sonra hem kadını, hem erkeği, hem nesli korumak için erkeğe ve kadına tesettürü emrediyor.  İslâm dini dünya ve ahiret saadeti için kurallar koymuştur. Tesettür de bu kurallardan birdir. 

Günümüzde modernlik, çağdaşlık, özgürlük ve cesaret söylemleriyle tesettüre aykırı  açık giyisiler normalmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor.Müslüman olan Kızların ve kadınların ister başı açık olsun ister başı kapalı olsun mutlaka tesettüre uygun giyinmeleri gerekiyor. Bu sebeple kadınlar ve genç kızlar tesettüre uygun giyinmeli, dışarıda kendilerini teşhir etmemeli ve makyajlı olmamalı, cazip, çekici vücut hatlarını belli eden transparanmüstehcen giysilerden ve davranışlardan kaçınmalıdırlar.

Süleyman Gülek'in makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Tesettürlü   #olmak   #mesuliyeti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN