
Suriye'de Baas güçlerinin katliamları sürüyor
Suriye’de Esed güçlerinin saldırıları Ramazan ayında da hiç durmadı. Dün 10’u çocuk 126 mazlum katledildi.
07-08-2013
Esed-Baas yönetimine bağlı ordunun Suriye genelindeki hava ve kara saldırıları Ramazan ayında da aralıksız sürüyor. Dünkü saldırılarda 126 kişi katledildi.
Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ölenlerin 10’unun çocuk, 16’sının kadın olduğunu açıkladı ve 2 kişinin işkence altında can verdiğini bildirdi.
LCC’nin verdiği bilgilere göre 50 kişi Şam ve kırsalında, 31 kişi Halep’te, 11 kişi Humus’ta, 10 kişi Deyruz-Zor’da, 9 kişi İdlip’te, 7 kişi Lazkiye’de, 5 kişi Dera’da ve 3 kişi Hama’da katledildi.
Öte yandan Suriyeli direnişçilerin sahil şeridinde başlattığı “Müminlerin Annesi Ayşe” ismini verdikleri operasyonda birçok köyün özgürleştirildiği ifade edildi. Halep’te uzun süredir ele geçirilmeye çalışılan Minniğ askerî havaalanı da önceki gün ele geçirilmiş ve çok sayıda mühimmat kazanılmıştı.
(Kaynak: Haksöz Haber)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
RASULULLAH'IN DOĞUMU NE ZAMAN?
Gazze nüfusunun yüzde 10’u şehid ya da yaralı
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Makaleler
Hava Durumu