STK'lar, Baas Zulmünü Fatih Camii’nde telin edecek

Suriye’de Baas yönetiminin zulmüne karşı “Duyarsızlık perdesini yırtalım” diyen STK'lar, bugün Cuma namazından sonra Fatih Camii’nde toplanıyor.

24-06-2011


Suriye halkının protestolarına yönelik Baas yönetiminin sert tutumunu protesto etmek, halkın adalet, özgürlük taleplerine Türkiye’den ses vermek için çeşitli STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, bugün Cuma namazı sonrasında Fatih Camii avlusunda toplanma çağrısında bulundu.

Açıklamada; “Suriye halkının taleplerini kanla, işkenceyle, katliamla bastırmaya çalışan Baas diktatörlüğünün zulümleri devam ediyor. Bir bir şehirlere giren Suriye ordusu dilediğini tutuklayıp dilediğini katlediyor. Halk, katliam korkusuyla yerini-yurdunu terk edip sınırdaki ülkelere sığınıyor” denildi.

Yapılan çağrıda Suriye’de şehid edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınacağı bildirildi. Platformun açıklamasında şu satırlara yer verildi:

“Kardeşlerimizin yaşadığı acılara, zulümlere sessiz kalmak suçtur. O halde Suriye halkının adalet ve özgürlük taleplerini sahiplenmek, ‘Allahu Ekber!’ feryatlarını Fatih Camii’nden de yükseltmek ve Baas zulmünün son bulmasını istemek için Cuma günü Cuma namazında Fatih’te olalım.” 

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #STK'lar   #   #Baas   #Zulmünü   #Fatih   #Camii’nde   #telin   #edecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN