Siz televizyona kumanda edin

Iğdır'da özel bir kolejin düzenlediği 'Televizyon ve Çocuk' konulu seminerde konuşan psikolog Ferhat Çelik, anne-babaları "Çocuğunuzu televizyonun insafına bırakmayın" diye uyardı.

17-03-2008


Iğdır'da özel bir kolejin düzenlediği 'Televizyon ve Çocuk' konulu seminerde konuşan psikolog Ferhat Çelik, anne-babaları "Çocuğunuzu televizyonun insafına bırakmayın" diye uyardı. 
 Anne-Baba Okulu seminerleri çerçevesinde özel bir kolejin konferans salonunda düzenlenen 'Televizyon ve Çocuk' isimli seminerin konuğu Psikolog Ferhat Çelik, sinevizyon eşliğinde yaptığı konuşma ile anne-babaları duyarlı olmaya çağırdı. Psikolog Ferhat Çelik, "Üzülerek söylemeliyim ki, maalesef ebeveynler bu konulara gerekli hassasiyeti göstermiyorlar" dedi.
Televizyonun aile içi iletişimi ciddi bir biçimde etkilediğini söyleyen Çelik, en büyük zararın ise çocuklara yansıdığını dile getirdi. Şiddet içerikli yayınların çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilediğini belirten Çelik, "Şiddet içerikli yayınlar çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yapmaktadır. Çocuğun aile fertleri ile arası açılıyor. Algılamaları şiddet içerikli mesajlar dışında zayıflıyor. Öğretmeni ve arkadaşları ile problem yaşıyor, oyun kurallarını değiştirdiği ve kaba davrandığı için istenmeyen çocuk oluyor. Farklı doğruları olmadığı içim muhakemesi zayıflıyor. Olumlu kavramları anlamada ve değerlendirmede güçlükler yaşıyor" dedi. Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Psikolog Ferhat Çelik, şunları söyledi: "Öncelikle çocuklarda hangi davranışı görmek istiyorsanız, o davranışın modeli olun. Çocuklarınızın, masum gibi görünen şiddet eylemlerini çocukluklarına verip, gülüp geçmeyin. Çocukları ve gençleri 'çocuktur, anlamaz!' değerlendirmesinden uzak durun. TV'deki olumlu görüntüler ve mesajları, çocuğun fark etmesi için öne çıkartın. Televizyonu çocuklar için bakıcı, onları meşgul edici olarak kullanmayın, gün içinde var olan programları gözden geçirip şiddet vb. unsurlar içeren filmlerin olduğu saatlerde alternatif filmler izlettirin. Çocukların devamlı izlediği filmler ve programları birlikte izleyin, şiddet veya olumsuzluk içeren unsurlar var ise alternatiflerini bulun, izlenmesi gereken filmlerde var olan sahneleri çocuğunuza yorumlayın.” (Vakit) 
 

Etiketler : #Siz   #televizyona   #kumanda   #edin   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN