Raid Salah'a Kudüs'ten uzaklaştırma cezası

Siyonist işgalci, Mescid-i Aksa'yı kuşatma altına aldı. Kudüslüleri ve lidelerini bir bir tutukluyor. İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah'a 1 ay Kudüs'ten uzaklaştırma cezası verildi.

07-10-2009


İşgal güçleri, Siyonist mahkemenin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah’a bir aylık Kudüs’ten uzaklaştırma cezasını vermesinin ardından serbest bıraktı.

Şeyh Raid Salah, Siyonist bakanların kendisini ve yardımcısı Kemal el-Hatib’i Filistinlileri işgal yönetimine karşı kışkırtmakla suçlamalarının ardından tutuklanmıştı. Siyonist bakanlar ayrıca, İslamî Hareket’i kanun dışı bir oluşum ilan etmeye de davet etmişti.

İşgal güçleri dün (6 Ekim Salı) akşam saatlerinde Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesindeki İslâmî Hareket’in lideri ve adı Mescidi Aksa’yla özdeşleşmiş olan Şeyh Raid Salah’ı Kudüs’te Mescidi Aksa yakınındaki Vadi’l-Cevz’de kutsal mabedin işgal güçlerine karşı savunulması amacıyla oluşturulan savunma çadırına baskın düzenleyerek tutuklamıştı.

Diğer taraftan işgal güçleri dört gündür Mescidi Aksa etrafındaki kuşatmayı devam ettirirken, gaspçı Yahudiler de bayramlarını kutlamak için şehre akın etmeye başladılar. Buna mukabil Aksa’yı gaspçı fanatik Yahudilerin kirli ve sinsi saldırılarından korumak için Mescidi Aksa’ya gelmek isteyen Filistinlilere ise izin verilmiyor.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Raid   #Salah'a   #Kudüs'ten   #uzaklaştırma   #cezası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN