Rachel Corrie için vefa çağrısı

TOKAD, Tasfiye Dergisi ve Özgür Eğitim-Sen, Filistinlilerin evini yıkmak isteyen İsrail işgal gücü buldozerlerini durdurmaya çalışırken ezilerek öldürülen Rachel Corrie için çağrı yaptı.

12-03-2010


İslam ve Hayat

16 Mart 2003'te Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin evlerini yıkmak üzere harekete geçen İsrail işgal güçlerine ait buldozerleri önüne geçerek durdurmaya çalışırken, kasıtlı olarak ezilen ve hayatını kaybeden ABD vatandaşı Rachel Corrie'nin ölüm yıldönümü yaklaşıyor. TOKAD, Tasfiye Dergisi ve Özgür Eğitim-Sen adına açıklama yapan Tokat Temsilcisi Beytullah Önce, 16 Mart'ın Rachel Corrie'nin ailesi tarafından da "Vicdan Günü" olarak kabul edildiğini ve ABD'de Filistin'in özgürlüğü için çalışan sivil toplum kuruluşlarının bunu benimsediğini ifade etti.

"Birkaç yıl önce Otuzuncu Harf Dergisi yayın yönetmeni Gökhan Çiçek vicdan günü fikrini gündeme getirmiş ve ailesiyle paylaşmıştı. Biz de Rachel'ı hatırlamayı bir vefa borcu addediyoruz. Geçen yıl İstanbul ve Tokat'ta düzenlenen programlar vesilesiyle Rachel'ın ailesiyle iletişime geçmiş ve 'vicdan günü' fikrinin yayılabileceğini ifade etmiştik. Onlar da bu yıl 16 Mart'ı 'Uluslararası Vicdan Günü' olarak ilan etmişler ve kamuoyuna Filistin ve Rachel için harekete geçme çağrısı yapmışlar. Biz de bu çağrıya iştirak ediyoruz." dedi.

Neler yapabilirsiniz?

TOKAD, Tasfiye Dergisi ve Özgür Eğitim-Sen adına yapılan ortak duyuruda 16 Mart Vicdan Günü yaklaşırken yapılabilecekler ise şöyle sıralandı:

1) Filistin'de işgal, Gazze'de ambargo ve Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı yıkma çalışmaları devam ediyor. Bulunduğunuz şehirlerin yerel gündemine bu sorunu taşıyabilirsiniz.

2) Hafta sonu ya da 16 Mart'ta Rachel Corrie ve Filistin için etkinlikler düzenleyebilirsiniz.

3) Eğitimciyseniz o gün Rachel'ın insani, vicdani ve ahlaki örnekliğine de zaman ayırabilirsiniz.

4) İsrail'in İstanbul'daki konsolosluğunu ve Ankara'daki büyükelçiliğini arayarak, fax çekerek 7. önce öldürülen Rachel Corrie'yi unutmadığınızı, unutturmayacağınızı söyleyebilirsiniz.

Konsolosluk

Telefon: (0212) 317 65 00

Faks: (0212) 317 65 55

E-mail: [email protected]


Büyükelçilik

Telefon: (0312) 459 75 00

Faks: (0312) 459 75 55

E-mail: [email protected]

5) Neler yapılabileceğine dair yeni fikirler, projeler ortaya atabilir, uygulamaya geçebilir ve bunu kamuoyuyla paylaşabilirsiniz.

Etiketler : #Rachel   #Corrie   #için   #vefa   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN