Pakistan'a yardım zamanı

Savaş ve iç çatışmaların yorgun düşürdüğü Pakistan halkı bu sefer de sel afetiyle sarsıldı. Pakistan'da yaşanan sel afetinin bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Selde 1.500 kişi hayatını kaybederken, 1,5 milyon insan evsiz kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, yaraları sarmak için harekete geçti.

04-08-2010


Savaş ve iç çatışmaların yorgun düşürdüğü Pakistan halkı bu sefer de sel afetiyle sarsıldı. Pakistan'da yaşanan sel afetinin bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Selde 1.500 kişi hayatını kaybederken, 1,5 milyon insan evsiz kaldı. Afetten 3 milyon insanın etkilendiği ifade ediliyor. Son seksen yılın en büyük sel afetinde köylerin tamamen sular altında kaldığı bildiriliyor. Selin etkileri bütün şiddetiyle devam ederken İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, yaraları sarmak için harekete geçti.

Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekipleri acil olarak çadır, gıda maddeleri, elbise, tıbbi malzeme ve ilaç, battaniye, temizlik malzemeleri, plastik ev eşyaları, mutfak eşyaları ve temiz içme suyuna ihtiyaç olduğunu belirledi. İHH ekipleri, ilk etapta selin etkili olduğu Muzafferabad, İslamabad, Revalpindi, Haripur bölgelerinde 25 bin afetzedeye sıcak yemek dağıtımı yaptı. Ayrıca İslamabad'da hazırlanan gıdalar, selin çok etkili olduğu bölgelerde dağıtıldı. Ekipler, diğer yardım malzemelerinin dağıtımı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kardeşliğimizi gösterme vakti

Kardeş Pakistan halkı için şimdi yardım zamanı. Milyonlarca Pakistanlı Ramazan ayına evsiz ve ihtiyaç içerisinde giriyor. Yardımlarımız Pakistan'daki afetzede kardeşlerimize moral olacak. Onların yaralarını sarmak için hep birlikte yardım seferberliğine.

(Kaynak: İhh.org.tr)

 

Etiketler : #Pakistan'a   #yardım   #zamanı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN