Oligarşi çıldırdı!

Kuruluşunda "sanığın idamına, yargılamanın bilahare yapılmasına" şeklinde kararların verildiği İstiklal Mahkemeleri'yle binlerce masum insanı darağaçlarına gönderen oligarşik sistem, nihayet dünya tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi: İktidar partisine kapatma davası açıldı.

15-03-2008


İslam ve Hayat

Kurulduğu ilk yıllardan itibaren darbeci niteliğini ortaya koyan, "tek adam" diktası karşısında muhalif ses duymaya tahammül edemeyen, Serbest Cumhuriyet Fırkası'yla başlayan parti kapatma geleneğini aradan 80 yıl geçmesine rağmen azim ve kararlılıkla sürdüren, kuruluşunda "sanığın idamına, yargılamanın bilahare yapılmasına" şeklinde kararların verildiği  İstiklal Mahkemeleri'yle binlerce masum insanı darağaçlarına gönderen oligarşik sistem, nihayet dünya tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi: İktidar partisine kapatma davası açıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, laiklik karşıtı odak haline geldiği iddiasıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'ye kapatma davası açtı. Kapatma istemine konu olan ve laiklik karşıtı eylem olarak nitelendireilen temel husus ise, AKP'nin, başörtüsünün üniveristelerde serbest bırakılması yönündeki girişimleri.

Bilindiği gibi Abdurrahman Yalçınkaya, başörtüsü yasağına karşı girişimin başladı ilk günden itibaren bu girişimin laik sisteme karşı bir girişim olduğunu iddia etmiş ve 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada bu konuda çalışma yürüten siyasi partilerin bunun bedelini ödemek zorunda kalabileceklerini söylemişti.

Neticede oligarşi cephesinde yeni bir şey yok. Batıl sisteme yaranmaya çalışan bazı kimseler bu vesileyle Bakara Suresi 120. ayette bildirilen şu Rabbani hakikati yeniden hatırlayabilirse bir yanlıştan rücu etme imkanına kavuşmuş olurlar:

"Dinlerine uymadıkça onlar sizden asla razı olacak değillerdir." 

 

 

Etiketler : #Oligarşi   #çıldırdı!   
YORUMLAR
  • İlyas   15-03-2008 17:48

    Haksöz'ün Mart sayısını elime aldım. "Gündem" yazısını okudum. Yazıda Türkiye'de akla gelmeyecek en uç uygulama ve söylemlere dahi "Bu Kadarıda Olmaz Dememek Lazım" gerektiği belirtiliyordu. Ardından televizyonlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP hakkında kapatma davası açtığını "Son Dakika" gelişmesi olarak duyurdular. Herkes gibi ben de tam "Bu Kadarı da Olmaz" diyecektim. Haksöz'ün öğüdünü hatırladım hemen: "Bu Kadarı da Olmaz Dememek Lazım." Çünkü burası Türkiye. Kendine "özel" şartları var, malum..

  • Mehmed AKGÜL   15-03-2008 11:17

    Benim güzel milletim artık şunun iyice farkına varmıştırki bu ülkede yapılan her baskı ve zulüm İSLAMA karşı yapılmaktadır ,ve iki yüzlce davranılarak , şimdi bu boş savcıya sorsanız, oda müslüman olduğunu söyleyecektir. ama savunduğu ve yürüttüğü dava .tamamen İSLAM düşmanlığına dayanmaktadır . çünkü açtığı davanın gerekçesinde, dikkad ediniz çalma, çırpma ,hırsızlık ,yolsuzluk ,değil , sadece baş örtüsüne serbestlik ,ve sayın başbakanın kullandığı dini kelimeler , şimdi bu saygısız boş savcıya sormak lazım ,be adam deniz baykal her gün kendine göre ayetler yorumlayıp fetvalar üretirken, senin kulakların sağırmıydı ,seçmenlerine baş örtüsü dağıtırken körmüydün, yoksa siz bu milleti avanakmı zannediyorsunuz, bakınız ey haçlının benim ülkeme bıraktığı truva atları ,sizin bu çırpınışlarınız boşuna, rabbimin vadi var ,o gönderdiği dinin nurunu tamamlayıcıdır sizler çatlasanızda patlasanızda ,

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN