Mevlüt Akbal, "Putçuluk Olgusu"nu anlattı

06-04-2013


Kur’an Nesli Kültür Merkezi’nin “Alternatif Eğitim Dersleri” inde, 4 Nisan Perşembe günü Mevlüt AKBAL tarafından "Putçuluk olgusu ve güncel yansımaları" konusu ele alındı.

 Programa, İbrahim suresinden 34-42. ayetlerini okuyup ve mealini vererek başlayan  AKBAL, sözlerine Rabbim bizleri yaşadığımız bu zaman  içerisinde nesillerimizin ve toplumun dinden uzak kalmasını amaçlayan,dinimizi yaşamaya engel olmaya çalışan her türlü modern putlardan koruyup muhafaza eylesin diyerek başladı

 "Kur'an-ı Kerim'de genel itibarı ile doğruluğun ve güzelliğin karşısındaki  eylemlerin put ve putperestlik olarak vurgulandığını, putçuluğun geçmişine bakarsak insanların aşırıya gidip övgü,sevgi göstererek insanları ve din adamlarını kutsallaştırarak tazimde bulundukları, yaşadığımız zaman ve çoğrafya içerisinde modern putlar arasında ve en tehlikeli olanının liderlerini,şeyhlerini atalarını büyüklerini saygı hürmet ile anarak kurani bir ifade ile "atalarımız, büyüklerimiz bu yolda olduğu için biz de bunu yapıyoruz" mantığı içerisinde sorgulamadan, mutlak itaat göstererek hareket edenlerin olduğunu gözlemlemekteyiz" dedi.

 Zamanımızda ki "İzm" gibi ideolojik yönetim biçimlerinin de modern putçuluğun örneklerinden sayılabileciğini vurgulayıp despotik ulus devletlerin halklarına empoze ettikleri  vatan, toprak, simge ve sembolleri ululaştırıp kutsal sayma zorbalığıyla, resmi devletler eliyle oluşturularak günümüze yansımış olduğunu söyledi.

AKBAL, teknolojik olarak karşımıza çıkan yeniliklerinde örnekleri arasında bilgisayar, cep telefonu, vb. gibi aygıtların, yenileri üretildikçe israf boyutuna varan kullanımları arasında putçuluğa örnek olabileceği, bunun yanı sıra yine binek vazifesi gören otomobiller ile barınma olarak kullandığımız hanelerin, yazlıklar, çiftlikler ile çoğaltılarak,  aşırı bir hırs ile çalışıp didinerek içini göz kamaştırıcı mobilyalar, aksesuarlarla doldurulmaya çalışılmasıda örnek olarak sayılabileceğini belirtti

Sosyal medya Facebook,Twitter gibi, saplantılar içeren ölçüsüzce harcanarak ifsad edilen vakitlerin putlaştırılan başka bir durum olduğunuda sözlerine ekledi. Makam, servet şan-şöhret kazanma futbol sevgisi gibi Allah ve Resul sevgisinin önüne geçen her sevginin kişinin putlaştırdığı bir olgu olduğunun altını çizerek sözlerine devam etti.

Küre Medya

Etiketler : #Mevlüt   #Akbal   #   #Putçuluk   #Olgusunu   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN