Kütahya da direniş dedi

Kütahya Mazlumder Şubesi, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başta başörtüsü yasağı olmak üzere her türlü haksızlığa ve zulme karşı tavır alan platformların direnişine güç katmak için harekete geçti.

16-10-2009


 

İslam ve Hayat

Mazlumder Kütahya Şubesi tarafından, Kütahya Belediyesi önünde, Başörtüsüne özgürlük için ilk eylem yapıldı. Basın açıklamasını derneğin Kütahya Şubesi Başkanı Lütfiye Özkul yaparken, “Biz Mazlumder Kütahya Şubesi olarak başörtüsüne özgürlük gelinceye kadar “Başörtüsü Sorunu” adı altında yaşanan tüm sıkıntı ve gelişmeleri bu meydanda her hafta Cumartesi günü 12.30 sıralarında dile getirip hafızalardan silinmesine engel olmak ve yaşanan tüm hak ihlallerine bir kapı olması amacıyla kamuoyunu ve basını bilgilendirme görevi üstleneceğiz. Bunun için bu çağrıya kulak verin.” denildi.

Başörtüsü yasağının unutturulmak istenmesine karşı çıkılan eylemde Özkul, "Önceleri üniversitelerde veya kamu kurumlarında sınırlı bir biçimde uygulanan yasağın alanı son yıllarda belirgin olarak genişletilmiş ve başörtülü kadınlara sürücü belgesi ve sağlık karnesi verilmemesi veya bazı hastanelerde tedavi olmalarına izin verilmemesi gibi yeni ihlal biçimleri almıştır. Özellikle içinde bulunduğumuz ve 28 Şubat muhtırasıyla başlayan süreç, ordunun yürütme ve yargıyı etkileyerek, yasağın alanını toplumsal yaşamın diğer alanlarına doğru genişletmesine sahne olmaktadır." diyerek yasağın ilerlediğine dikkat çekti. 

 

Etiketler : #Kütahya   #da   #direniş   #dedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN