Kur’an’da Yahudilerin 80 özelliği ve bunlar üzerinden güncel muhasebe

Allah, daha önce âlemlere faziletli kıldığı Peygamberlerin izinden giden İsrailoğullarına tevhidî hassâsiyetlerini kaybedip küfre ve şirke meyletmelerinden, Allah’a isyan edip peygamberlerinin yolunu terk etmelerinden ve yukarıdaki özelliklere sahip olduklarından dolayı onların üzerine zillet ve meskenet indirdi. Bütün bu konularda İsrail’den fazla İsrailleşen, yahudiden fazla yahudileşen, gâvurdan fazla gâvurlaşan insanlara Rabbimiz Yahudilere verdiği zillet ve meskeneti, belki de lâneti, adâletinin gereği vermez ve bu damgaları vurmaz mı?

01-01-2018


Allah, daha önce âlemlere faziletli kıldığı Peygamberlerin izinden giden İsrailoğullarına tevhidî hassâsiyetlerini kaybedip küfre ve şirke meyletmelerinden, Allah’a isyan edip peygamberlerinin yolunu terk etmelerinden ve yukarıdaki özelliklere sahip olduklarından dolayı onların üzerine zillet ve meskenet indirdi.
 
Bütün bu konularda İsrail’den fazla İsrailleşen, yahudiden fazla yahudileşen, gâvurdan fazla gâvurlaşan insanlara Rabbimiz Yahudilere verdiği zillet ve meskeneti, belki de lâneti, adâletinin gereği vermez ve bu damgaları vurmaz mı? Kendileri yahudiden farksız kalabalıkları Allah destekler, onlara yardım eder mi? Allah’ın yardımı olmayınca, maddi güç ve silah yönüyle üstün olanlar diğerlerine gâlip gelecektir.
 
Ümmet olamayışımız, İslâm devletine doğru giden çizgiye yaklaşamamız, Hz. İbrahim tek başına ümmet olurken bizim 1,5 milyar kendini İslam’a nispet eden Müslüman olduğunu iddia edenler olarak bir ümmet olamayışımız üzerimize meskenet ve zillet damgası vurulduğu ve belki de Allah’ın lânetine uğradığımız için olmasın?!
 

Etiketler : #Kur’an’da   #Yahudilerin   #80   #özelliği   #ve   #bunlar   #üzerinden   #güncel   #muhasebe   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN