Kur'an Nesli K.M.'nin açılışında kardeşlik vardı

Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nin yenilenmiş mekanının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa yazarlar Mehmet Pamak, Ahmed Kalkan ve Hamza Er'in yanı sıra Kalem-Der, Birr Nesil-Der, Darul Erkam ve Armutlu Kültür Merkezi gibi kardeş kuruluşlardan da temsilciler katıldı.

25-11-2012


İslam ve Hayat

İstanbul Şirinevler'de faaliyet gösteren Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nin, yenilenmiş mekanının açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından, yazar Ahmed Kalkan, "Kur'an'ın Ana Konuları" üst başlığı altında "Kur'an Kıssaları" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Açılışa yazarlar Mehmet Pamak, Ahmed Kalkan, Ahmet Turgut Ulucak ve Hamza Er'in yanı sıra Kalem-Der, Birr Nesil-Der, Darul Erkam ve Armutlu Kültür Merkezi gibi kardeş kuruluşlardan da temsilciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla başlanan programda ilk olarak Kur'an Nesli K. M.'den Şükrü Hüseyinoğlu bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Hüseyinoğlu, bu tür kurumların İslami mücadele sürecindeki önemine değinerek, "Bu mekanlarda hep birlikte edindiğimiz bilinç ve donanımları inşaallah toplumsal iktidar alanlarında dile getirme, tüm insanlığa ulaştırma imkânına kavuşacağımız günler de gelecektir" diye konuştu.

Ardından kürsüye sanatçı Hüseyin Alp Ferah dâvet edildi. Ferah, "Mekke Sana Döneceğiz" ve "Bizler Allah'ın Askerleriz" isimli ezgileri seslendirdi ve açılışın hayırlara vesile olması dileklerini ifade etti.

Daha sonra kürsüye selamlama konuşması için Mehmet Pamak dâvet edildi. Pamak, tevhidi mücadele perspektifinde sebat eden öbekler arasındaki dayanışmanın önemine değinerek "Bizler biliyor ve inanıyoruz ki Müslümanlar için önemli olan tabelalar değil İslam'ın ölçüleri, ilkeleridir. Bizi kardeşleştirecek, bütünleştirecek olan da bu ilkelerdir" şeklinde konuştu. Pamak, yeni sezon çalışmalarının bereketli geçmesi duasıyla konuşmasını bitirdi.

Kardeş kuruluşlardan temsilcilerin kısa selamlama konuşmaları ardından kürsüye "Kur'an Kıssaları" konusunu anlatması için Ahmed Kalkan dâvet edildi.

Yenilenmiş mekanda yeni çalışmaların hayırlı neticeler vermesi duasıyla başladığı konuşmasında Ahmed Kalkan, kıssanın temel anlamlarından birinin "İzlemek, bir şeyi takip etmek" demek olduğunu belirterek, Kur'an kıssalarındaki murad-ı İlahinin de, Peygamberler ve onların izini takip eden önderlerin yaşadıklarından, mücadelelerinden dersler çıkarılması ve onların izinin takip edilmesi olduğunu ifade etti.

Kalkan, Kur'an'ın Peygamberlerin mücadelelerini anlatırken ayrıntılara girmediğini, insanalrın dikkatini mesaja ve alınacak derslere odakladığını kaydederek, "Kur'an kıssalarını bu bilinçle okumak, yaşadığımız dönemle irtibatlarını kurmak zorundayız. Kıssları hikaye veya menkıbe okur gibi okumak yanlışından uzak durmalıyız" diye konuştu.

Ahmed Kalkan'ın sunumu soru-cevap bölümüyle son buldu ve ardından ikrama geçildi.

Kur'an Nesli Kültür Merkezi, bu Çarşamba günü de inşaallah "Amerika İzlenimleri" konusuyla yazar Hüseyin Alan'ı ağırlayacak.

Etiketler : #Kur'an   #Nesli   #K.M.'nin   #açılışında   #kardeşlik   #vardı   
YORUMLAR
  • abdikeceli   28-11-2012 00:25

    Rabbimiz hayırlara vesile eder inşallah.ve yeni nice yerler lutfeyler selam ve dualarla

  • Murat Eraslan   26-11-2012 16:32

    Sevgili dünya ve ins. ahiret kardeşlerim. Derneginizin yeni vizyon ve faaliyetlerinde azim ve başarılar temenni eder, nice kuran nesilleri inşa etmenizi niyaz ederim. Selam ve dua ile...

  • mehmet maksut   26-11-2012 10:12

    Rabbim hayırlara vesile kılsın. İnşallah imanın inşa edildiği ortamların bereketini rabbimiz artırır ve bu sade yeri bu hizmete aracı kılar.

  • Ali derda   26-11-2012 01:52

    Alemlerin Rabbi Olan Allah yar ve yardımcınız olsun. Yeni yeriniz hayırlı olsun. Büyük hayırlara vesile olmasını dilerim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN