Kur'an'da "vahiy" kavramı

Kur’an'da geçen bazı “vahy” kelimeleri de «Resullere vahyettik» ifadesindeki gibi terim anlamında değil; sözlük anlamında kullanılmıştır. (Arıya vahyettik ve Zekeriyya vahyetti gibi)

20-01-2018


Resullere indirilmiş Allah’ın kelâmı ifadesi, herkesin bildiği vahyin terim anlamıdır. Dikkat edilirse, bu anlam, sözlük anlamı değil; terim anlamı. Çünkü Kur’an, burada olduğu gibi, bazı kelimelerin hem sözlük anlamını, hem de terim anlamını farklı olarak kullanır. 
 
Mesela; Kur’an’da geçen “resul” kelimesi, her yerde vahiy alan, itaat edilmesi emredilen resul anlamında kullanılmış değildir. (Yusuf kıssasındaki resul ifadesi, Süleyman kıssasındaki Belkıs’la ilgili hususlar anlatılırken bahsedilen resul kelimesi, buna örnektir)
 
Kur’an'da geçen bazı “vahy” kelimeleri de  «Resullere vahyettik» ifadesindeki gibi terim anlamında değil; sözlük anlamında kullanılmıştır. (Arıya vahyettik ve Zekeriyya vahyetti gibi)
 
Bu hatırlatmayı dikkate alarak ayetleri anlamaya çalışmalıyız. Ama önce vahyin asıl anlamını bulmak işimizi daha kolaylaştıracaktır.
 

Etiketler : #Kur'an'da   #vahiy   #kavramı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN