Konya'daki başörtüsü direnişi 4. yılında

Konya'da haftalık olarak devam eden başörtüsüne özgürlük eylemlerinde 3. yıl geride bırakıldı. 153. basın açıklamasında "Ülkemizde, asıl sorunların neler olduğunun unutulmaya başlandığı zamanlarda sorunları hatırlatan, toplumsal bir hafıza olma vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz." denildi

15-08-2010


İslam ve Hayat

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde haftalık ve aylık paralel eylemlerle devam eden başörtüsü direnişi, Konya'da yapılan 153. eylemle 3. yılını tamamlayarak 4. yılına girdi. Konya İnanç Özgürlükleri Platformu adına Heda-der'in aktif ve öncü bir rol üstlendiği eylemlerin "mazlumların dahi kendilerine yapılan zulümleri gündeme getirmekten bıktıkları bir ortamda" yürütülüyor olması açısından büyük önem arz ediyor.

Bu haftaki basın açıklamasını okuyan Musa Kazım Yılmaz, "3 yıldır bu meydandayız. Sözün hak olanını, hak şekilde söylemeye çalışıyoruz. Zulme ve zalime karşı direniş çağrısında bulunuyoruz. Sözümüzün yankısının adl-i ilahî’de, özgür ruhlarda ve pörsümemiş vicdanlarda, karşılıksız kalmayacağını bilmek, ayaklarımızın sebatının arttırıcı gücüdür." dedi. Basın açıklamasında öne çıkan hususlar şöyleydi:

"Dünyevileşme ve seküler hayatın getirdiği açmazları, ruhun ve ulvi olan değerlerin yıpratılma çabalarına, peşin, kolay fakat erdemli olmayan, ahret gününü – ki o mutlak adaletin tesis edildiği gündür – dünyevi görüşleri, ideolojileri, fikirleri ve onların saptırıcı yollarını deşifre etmeye ve yüksek sesle ilan etmeye çalışıyoruz.

Zulüm karşısında yılgınlığı, baskı ve zorbalık karşısında ezikliği, bunun sonucu olarak da, müstekbirlere yakınlaşma hastalığına tutulmuşlara bir deva projesi olarak çarenin direnişte olduğunu, direnenlerin mutlaka zafere ulaşacaklarını, ilkeli ve kendi iç dünyasıyla barışık bir hayatın, dirilişle meydana gelip, direnişle boy atacağını, göstermeye ve bu erdemin açık sözcüsü olmaya çalışıyoruz. "

Basın açıklaması şu ifadelerle son buldu:

"Direniş çağrımızı yineliyor, zulmün her türlüsüne, zalimin her çeşidine karşı, tevhid ve adalet eksenli mücadelemizin devam edeceğini, zulmün ve fitnenin son bulacağı güne kadar, meşru ve uygulanabilir her mücadele yöntemiyle mücadelenin içinde bulunacağımızı yineleyerek ilan ediyoruz.

Hakkın hak, hakikatin sesinin gür, inançların özgür olduğu, tevhid ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 4. Yılımızda, 154. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz."

 

Etiketler : #Konya'daki   #başörtüsü   #direnişi   #4.   #yılında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN