Kİtap: 'Modern dünyaya itiraz'

Yakup Döğer’in Modern Dünyaya İtiraz isimli kitabı çıktı.

09-08-2016


Yazar’ın çeşitli internet sitelerinde yazdığı makalelerinden derlediği kitap Artuklu Yayınları’ndan okuycunun ilgisine sunuldu.

Yazarın, “Modern Dünyaya İtiraz” olarak isimlenen kitabın önsözünde, “Müslümanların kendisi olmayı bıraktıkları, hep başkalarına benzemeye çalıştıkları, bu benzemeye de meşruiyet kazandırmak için Kur’ana sarıldıkları gerçeğinden hareketle, yapılanların yanlış olduğunu bir Müslüman olarak hatırlatmak, Hakka davet etmek, yani Rahmetin elçisi olmak, artık gerekliliğin ötesinde zaruret derecesindedir.” Denmekte.

Devşirilen kavramlara ve Müslümanların hayatındaki etkisine de değinilen kitapta, “Müslümanlar devşirilen bütün kavramları, asıl köklerine inerek çözmeli, tahlil etmeli, maslahatın ötesinde ilkesel yaklaşımlarla değerlendirmelidir. Batı dünyası Müslüman zihnin çok üstünde bir stratejiyle düşünüyor. Müslümanlar batının dayattığı bir kavramı henüz çözemeden batı dünyası bir diğerini sunarak, ilkinin acısını unutamayan İslam Dünyasına yeni sunduğu hayat tarzıyla başka acılar yaşatmaya devam ediyor.” Denilerek bilinçsizce kullanılan Batı kaynaklı kavramlara dikkat çekilmekte.

Etiketler : #Kİtap:   #'Modern   #dünyaya   #itiraz'    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN