
Kâfirlerin küfrü anlaşılır, fakat Müslümanım diyenlerin Kur'an'ı hayattan kovmasıdır asıl sorun
Kur’an’ı baş tacı ettiklerini söyleyip Kur’an’ın hükümlerini, hayatlarına ve ekonomiden, siyâsete bütün alanlara hâkim kılmayanların bu bildiri sahiplerine sert tepkiler vermelerinin hiç deanlamlı ve değerli olmadığını ve büyük bir çelişki arz ettiğini ifade etmemiz gerekir. Çünkü, kâfirler, Kur’an’ın tek bir harfini bile çıkaramazlar ama Müslümanım diyenler Kur’ân’ı kamusal alandan, ekonomiden ve siyasetten çıkarıp hayat dışına kovuyorlar.
16-05-2018
Meselenin bir diğer yönü de; kafirler ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar Kur’an’ın âyetlerine müdahalelerde bulunamayacaklar, onların “Kur’an’dan şu şu âyetler çıkarılsın” tarzındaki hezeyanları karşılık bulmayacaktır. Zîrâ, Rabbimiz Hicr Suresi 9. âyetindeki beyanıyla Kur’ân’ın kendisinin koruması altında olduğunu ifade ediyor.
Fakat, Kur’an’ı baş tacı ettiklerini söyleyip Kur’an’ın hükümlerini, hayatlarına ve ekonomiden, siyâsete bütün alanlara hâkim kılmayanların bu bildiri sahiplerine sert tepkiler vermelerinin hiç deanlamlı ve değerli olmadığını ve büyük bir çelişki arz ettiğini ifade etmemiz gerekir. Çünkü, kâfirler, Kur’an’ın tek bir harfini bile çıkaramazlar ama Müslümanım diyenler Kur’ân’ı kamusal alandan, ekonomiden ve siyasetten çıkarıp hayat dışına kovuyorlar.
Emrullah Ayan'ın İlkav'da verdiği hutbeyi okumak için tıklayınız
Söyleşi: Meal-Tefsir formu doğru mu?
"Barış Konseyi" Gazze'yi Uluslararası Vesayet Altına mı Alıyor?
Toplumsal Çürümeye Siyasetin Etkisi Konferansı Yapıldı
Kur'an Yurdu'ndan Dâvet!
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti
Kur'an Yurdu'nda Bakara Sûresi 67-73. Âyetlerin Mesajları Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbetleri
En'am 162-163'ün Güncel Tefsiri (VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu





























































