Kâfirlerin küfrü anlaşılır, fakat Müslümanım diyenlerin Kur'an'ı hayattan kovmasıdır asıl sorun

Kur’an’ı baş tacı ettiklerini söyleyip Kur’an’ın hükümlerini, hayatlarına ve ekonomiden, siyâsete bütün alanlara hâkim kılmayanların bu bildiri sahiplerine sert tepkiler vermelerinin hiç deanlamlı ve değerli olmadığını ve büyük bir çelişki arz ettiğini ifade etmemiz gerekir. Çünkü, kâfirler, Kur’an’ın tek bir harfini bile çıkaramazlar ama Müslümanım diyenler Kur’ân’ı kamusal alandan, ekonomiden ve siyasetten çıkarıp hayat dışına kovuyorlar.

16-05-2018


Meselenin bir diğer yönü de; kafirler ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsınlar Kur’an’ın âyetlerine müdahalelerde bulunamayacaklar, onların “Kur’an’dan şu şu âyetler çıkarılsın” tarzındaki hezeyanları karşılık bulmayacaktır. Zîrâ, Rabbimiz Hicr Suresi 9. âyetindeki beyanıyla Kur’ân’ın kendisinin koruması altında olduğunu ifade ediyor.

Fakat, Kur’an’ı baş tacı ettiklerini söyleyip Kur’an’ın hükümlerini, hayatlarına ve ekonomiden, siyâsete bütün alanlara hâkim kılmayanların bu bildiri sahiplerine sert tepkiler vermelerinin hiç deanlamlı ve değerli olmadığını ve büyük bir çelişki arz ettiğini ifade etmemiz gerekir. Çünkü, kâfirler, Kur’an’ın tek bir harfini bile çıkaramazlar ama Müslümanım diyenler Kur’ân’ı kamusal alandan, ekonomiden ve siyasetten çıkarıp hayat dışına kovuyorlar.

Emrullah Ayan'ın İlkav'da verdiği hutbeyi okumak için tıklayınız

Etiketler : #Kâfirlerin   #küfrü   #anlaşılır   #   #fakat   #Müslümanım   #diyenlerin   #Kur'an'ı   #hayattan   #kovmasıdır   #asıl   #sorun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN