İstanbul'da, Filistin, Suriye ve Mısır duyarlılığı

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ve Guta katliamının 100. günü ile Mısır'da 'Sabah 7 Hareketi' üyelerine 11'er yıl hapis cezası verilmesine Türkiye'den tepki yağdı.

30-11-2013


Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ve Guta katliamının 100. günü ile Mısır'da 'Sabah 7 Hareketi' üyelerine 11'er yıl hapis cezası verilmesine Türkiye'den tepki yağdı.
 
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü ve Guta katliamının 100. günü ile Mısır'da 'Sabah 7 Hareketi' üyelerine 11'er yıl hapis cezası verilmesine Türkiye'den tepki yağdı. Rabia Platformu, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Özgür-Der'in de aralarında olduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri, cuma namazından sonra 'Özgürlüğün Adı Beyaz' temalı yürüyüş düzenledi. Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen çok sayıda kadın Mısır'da yargılanan kızlara destek için beyaz başörtüsü taktı. Grup sloganlar atarak, Saraçhane Parkı'na yürüdü.
 
YÜZLERİNDE KORKU YOKTU
 
Basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da yargılanan genç kızların yargılanırken yüzlerinde korku olmadığının ifade ederek, 'Bugün hepimiz zalimlere karşı oluşturulan direniş hattının taraflarıyız. Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de yeni bir direniş hattı kuruluyor. Bugün Mısır'da yargılanan ve 11 yıl ceza alan bu kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir, onlarla gurur duyuyoruz, yüzlerinde tebessüm vardı korku yoktu, çok yakında o demir parmaklıkların arkasında Sisi'yi göreceğiz, Esed'i göreceğiz' şeklinde konuştu.
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #İstanbul'da   #   #Filistin   #   #Suriye   #ve   #Mısır   #duyarlılığı   
YORUMLAR
  • kemal songür   02-12-2013 09:16

    Ümmetin derdiyle dertlenenlere ve duyarlılıklarını her daim diri tutanlara selam olsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN