İstanbul ayaktaydı: Mescid-i Aksa sahipsiz değildir

Aralarında Özgür-Der, Medeniyet Derneği, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mazlumder, Fatih Akıncıları gibi birçok İslami kuruluşun olduğu Filistin Dostları, bugün Cuma namazı sonrasında Beyazıt Meydanı’nda Mescid-i Aksa’nın sahipsiz olmadığını deklare etti.

19-03-2010


Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif girişimlerini protesto etmek ve işgalcilere karşı direnen Kudüs Müslümanlarıyla dayanışmak için Beyazıt'ta bir protesto eylemi tertip edildi. Filistin Dostları'nın çağrısıyla Cuma namazında Beyazıt Camii'nde toplanan Müslümanlar namaz sonrası tekbirler ve sloganlarla Beyazıt Meydanı'na çıktı.

"Mescid-i Aksa Onurumuzdur!", "İsrail İle İşbirliği Suçtur!", "Siyonist Çeteyle İlişkileri Kesmek İçin Mescidi Aksa'nın Yıkılmasını mı Bekliyorsunuz?" vb. yazılı pankartların açıldığı eylemde çeşitli dövizler, Filistin direniş hareketlerinin flamaları ve tevhid bayrakları da taşındı.

Filistin Dostları adına Orhan Demiral'ın sunduğu eylemde ilk konuşmacı Vakit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karahasanoğlu Genelkurmay Başkanı'ndaki Ağlama Duvarı'ndaki fotoğrafını ve askeri alanda İsrail ile yapılan anlaşmaları hatırlatarak "Birileri üst düzeyde İsrail ile ilişkilerini zenginleştirseler de bizler asla bu işbirliğini onaylamayacağız ve Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğiz." dedi.

İkinci konuşmacı olarak Saadet Partisi İl Başkanı Erol Erdoğan, barışın ancak adaletle geleceğine dikkat çekti ve kanayan tüm coğrafyaların Müslümanların sorunu olduğunu belirtti. Erdoğan, İsrail Genelkurmay Başkanı Aşkenazi'yi ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ı misafir ederek İsrail'in işgal politikasına karşı çıkılamayacağını söyledi.

Son olarak söz alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise İsrail'in Türkiye'de yüzde bir'lik bir oranla dahi tasvip edilmediğini hatırlattıktan sonra Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına sadece Kudüslü gençler, kadınlar, çocuklar değil; tüm İslam dünyasının direnmesi gerektiğini söyledi ve "Eğer Aksa'yı yıkmaya kalkışırlarsa Kudüs'te her birimiz göğsümüzü siper etmeye hazırız." dedi.

Eylem boyunca "İstanbul'dan Kudüs'e Direnişe Bin Selam!", "Müslüman Uyuma İlk Kıblene Sahip Çık!", "Aksa Muhafızları Yalnız Değildir!", "Birruh Biddem Nefdike Ya Aksa!", "Kanımız Canımız Feda Olsun Aksa'ya!", "Aksa'ya Selam Direnişe Devam!", "Ahmed Yasin Yolun Yolumuz!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "İslami Hareket Engellenemez!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Siyonist Çeteyle İlişkiler Kesilsin!", "Emperyalizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!" şeklinde sloganlar atan topluluk sık sık da tekbirler getirdi.

İsrail bayrağının da "Kahrolsun İsrail!" sloganları eşliğinde yakıldığı eylem, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik kirli planlara karşı teyakkuzda olma çağrısı ve Necmettin Irmak'ın yaptığı dua ile sona erdi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #İstanbul   #ayaktaydı:   #Mescidi   #Aksa   #sahipsiz   #değildir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN