İşgalci Rusya gıda tırlarını vurdu

Esed rejimi ve Rus uçakları Türkiye sınırına yakın bölgeleri vurmayı sürdürüyor. Daha önce El Bab ve Cerablus’u hedef alan rejim güçleri, bu kez Babu’l Hava sınır kapısını vurdu. Saldırıda 3 sivil katledildi, 7 kişi de yaralandı.

23-03-2021


Önceki gün İdlib Halep sınırında yer alan Atarib’de hastaneyi vuran ve 6 kişinin ölümüne sebep olan rejim bu kez, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi kuzeyindeki Kah meskun mahallini ve Sarmada yakınındaki TIR parkını hedef aldı. Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TIR parkında 7 sivilin yaralandığı, Kah’ta köylülere ait çok sayıda hayvanın telef olduğu kaydedildi. Paylaşımda, “Saldırıların derhal sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunuldu. Birliklerimiz ikaz edildi. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.
 
ERIHA’YA GECE BOYU BOMBA YAĞDI
Öte yandan Esed güçleri gece boyu da sivillerin yoğun olarak yaşadığı Eriha ilçesini yoğun şekilde bombaladı. İdlib yerel meclis yetkililerinden Sami Abyad, Diriliş Postasına yaptığı açıklamada, Esed güçleri özellikle sivil bölgeleri ve sınır hattını hedef alıyor diyerek şunları söyledi: ‘‘Esed rejimi petrol üretim alanlarını ve sınır bölgelerini bombalıyor. Bu bölgelerde gıda ve ilaç depoları var. Aynı şekilde Babu’l Hava sınır kapısının olduğu bölge de mültecilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölge. Bu alanlarda muhalifler de bulunmuyor.’’
 
‘ GÖÇ DALGASI BAŞLAYABILIR’
Rejimin önceki gün Atarib’de düzenlediği ve 6 kişinin öldüğü topçu saldırısını da değerlendiren, Sami Abyad, ‘‘Hastanelerin vurulması bölgede ciddi güvenlik zaafı oluşturur ve insanlar göç eder, biz uzun zamandır Halep, Guta, Dera ve Şam etrafından gelen mültecileri sınıra yakın ve idlib bölgelerinde tutmaya çalışıyoruz ama bu bölgelerin vurulması yeni bir göç dalgasını da başlatabilir’’ uyarısında bulundu.
 
HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR
Ateşkes anlaşmasına rağmen İdlib bölgesi sıklıkla rejim ve Rusya’nın hedefi oluyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı bölgesine de saldırıların arttığı gözleniyor. Özellikle Cerablus’taki yakıt tankerleri saldırıların hedefi oluyor. Bölgeyi yakından takip eden uzmanlar, Esed rejimi ve müttefiklerinin TSK kontrolündeki bölgeleri vurarak huzur ortamını bozmak ve kendi dışındaki bölgelerin güvenli olmadığı algısını işlemek olduğunu aktarıyor.
 
(Kaynak: Diriliş Postası)

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #gıda   #tırlarını   #vurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN