
İşgal ordusunun 13 günlük terörü: 319 maktul
Masum ve savunmasız Filistin halkına karşı terör estiren Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik hava, deniz ve kara saldırılarında şimdiye kadar çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 319 kişi şehit olurken, 2300 kişi de yaralandı. Yaralıların çoğu yine kadın ve çocuklardan oluşuyor.
19-07-2014

Masum ve savunmasız Filistin halkına karşı terör estiren Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik hava, deniz ve kara saldırılarında şimdiye kadar çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 319 kişi şehit olurken, 2300 kişi de yaralandı. Yaralıların çoğu yine kadın ve çocuklardan oluşuyor.
İşgalci güçlerinin saldırıları devam ettiğinden şehit ve yaralı sayısı sürekli artıyor.
On üç günden beri Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren işgal ordusu bölgenin alt yapısını hedef alarak ev, cami, okul ve tarım arazilerini yerle bir ediyor. Direniş güçlerine bir türlü ulaşamayan işgal rejimi hıncını ve öfkesini sivil halktan çıkarıyor.
Buna karşılık başta Kassam Tugayları olmak üzere Gazze’deki direniş güçleri düşmanın hedeflerini vurmayı sürdürüyor. Kassam Tugayları direniş tarihinde ilk kez Hayfa liman kentini R160 füzeleriyle vururken, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Siyonist hedefleri de M75 füzeleriyle vurmayı sürdürüyor. Kassam Tugayları bu savaşta yine ilk kez işgal rejiminin nükleer santralinin bulunduğu Dimona şehrini ve askeri Ramun Havaalanı’nı vururken, füzeler ilk kez ölü denize de ulaştı.
Kassam Tugayları yine düşmanı şoke edecek bir operasyona imza attı. Kendisine bağlı komando mücahitleri deniz yoluyla bir askeri üsse sızıp düşman askerleriyle çatıştı. Bu da Kassam Tugayları’nın savaşa birçok yönden hazırlandığını gösteriyor.
İşgal askerlerinin iki gün önce Gazze’ye karşı kara harekatı başlatma kararı ve bundan sonra birkaç koldan bölgeye sızma girişimleri ise Kassam mücahitlerinin kahramanca direnişi karşısında başarısızlıkla sonuçlandı.
(Filistin Enformasyon Merkezi)
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu