İmkan-Der'den, İstanbul'daki muhacir Suriyelilere gıda yardımı

Suriye'deki katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin içinde bulundukları durum içler acısı. İMKANDER ekipleri İstanbul Unkapanı'nda derme çatma pansiyon odalarında kalan yaklaşık 100 aileye gıda yardımı yaptı.

29-05-2013


Suriye'deki katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin içinde bulundukları durum içler acısı. İMKANDER ekipleri İstanbul Unkapanı'nda derme çatma pansiyon odalarında kalan yaklaşık 100 aileye gıda yardımı yaptı.

Açlık ve yokluğun pençesindeki mülteciler Suriyelilerin en fakir tabakasını oluşturuyor.

Evleri ve köyleri yakıldığı için Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan mültecilerin barınma ve yeme-içme imkanları neredeyse yok.

Bezirgan: Burası en az Suriye kadar kötü

Yardım dağıtımlarına nezaret eden İMKANDER Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan İstanbul'un orta yerinde yaşanan bu dramı anlamakta zorluk çektiğini söyleyerek: "Biz Suriye içinde defalarca yardım organize ettik. Fakat, bu gördüklerimiz Suriye'nin köy ve kasabalarından farksız. Aynı açlık ve sefalet İstanbul'da da devam ediyor. İnsanlarımızın kendi şehirlerinde böylesi bir sefalete ve açlığa mahkum olmuş kardeşlerine sahip çıkmalılar" dedi.

İMKANDER ekipleri şeker, çay, yağ, makarna, yumurta gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerinin dağıtımını tamamladıktan sonra ailelerinin ihtiyaçlarını tesbit ederek liste oluşturdular.

İMKANDER

Akdeniz Cad. No:19/4 Fatih

İstanbul Türkiye

Humanity Defense and Brotherhood Association

Istanbul-Turkey

Tel: +90 212 488 6606

Fax:+90 212 381 6328

www.imkander.org.tr

Etiketler : #İmkanDer'den   #   #İstanbul'daki   #muhacir   #Suriyelilere   #gıda   #yardımı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN