İLKAV’ın 30. kuruluş yılı etkinliği yüksek katılımla gerçekleştirildi (HABER-VİDEO)

15 Aralık 2018 Cumartesi akşamı, Ankara Kocatepe Kültür Merkez’inde İLKAV’ın 30 yıldır sürdürmüş olduğu tevhîdî mücadele, çok büyük bir katılımla ve çeşitli etkinliklerle gündem yapıldı.

20-12-2018


Program Ramazan Koç’un okumuş olduğu Kur’ân-ı Kerim ve meali ile başladı. Sunuculuğunu Osman Yıldız’ın yapmış olduğu programın açılış konuşmasını İLKAV Başkanı Emrullah Ayan yaptı. Ayan konuşmasında yaklaşık 30 yıldır ilkav çatısı altında Ankaralı Müslümanların, ilmî eğitim ve tebliğ çalışmalarının yanı sıra, konferanslar, paneller, basın açıklamaları ve protestolarla; ülkemizdeki ve dünyadaki haksızlıklara, zulümlere, yanlışlara ve askerin, yargının, bürokrasinin vesayetlerine karşı hakkın sesini Allah’tan başka hiç kimseden korkmadan, çekinmeden duyurmaya çalıştığını ifade etti. Kur’an ve sahih sünnete uygun bir hareket metodu örnekliği ile Türkiye’deki çoğu yapıya örnek olan vakfın 30 yıldır çizgisinden hiç sapmadan ne demokratik, laik, modern savrulmalara ne de kör şiddet ve geleneksel hurafelere prim vermeden özgün ve bağımsız tevhîdî mücadele örnekliğini yürüttüğünü sözlerini ekledi.
 
Daha sonra vakfın kurucuları arasında yer alan Şeyho Duman Hoca kürsüye davet edildi ve bir selamlama konuşması yaptı. Duman konuşmasında; Kur’an’dan ayetler okuyarak İslam’a, tevhîde ve Kur’an’a çağıran bir topluluk olmanın ve bu yolda her türlü meşakkate katlanmanın büyük bir nimet olduğunun altını çizdi. Temiz olarak yaşayıp temiz olarak Rabbimize kavuşmanın duası ile konuşmasını bitirdi. İstanbul Kalem-der ve Ma’ruf Yayınlarını temsîlen Ahmet Turgut Ulucak ile Köklü Değişim Dergisi’n den Yılmaz Çelik de birer selamlama konuşmasıyla İLKAV hakkındaki düşüncelerini aktardılar.
 
Program İLKAV’ın 1988’den günümüze kadar faaliyetlerinden bir kısmını içeren sinevizyon gösterisi ile devam etti. 28 Şubat darbe döneminden, Ergenekon oluşumlarına her türlü vesayete, Gazze ve Ortadoğu savaşlarında İsrail, Rusya ve Amerika’ya kadar, yapılan itirazlar, basın açıklamaları, konferans, panel ve eylemler, vakfa ve başkanına yapılan baskılar sinevizyon gösterisinde yer aldı.
 
Sinevizyon gösterisi sonrasında Vakfın Kurucu Başkanı Mehmet Pamak kürsüye geldi. Pamak, yapmış olduğu duygusal konuşmasında, İlkav’ın kuruluş sebep ve amacını, hareket ilkelerini, yaptığı çalışmaları anlattı. Davetimizin muhatabı olan halkımızın hâlini, dünyanın ve Türkiye’nin gelmiş olduğu şartları değerlendirerek, tevhidî uyanış sürecinin geldiği noktaya dair tespit ve analizlerde bulundu. Uhud okçuları misali mevzilerini terk edenlere rağmen, zayıf düşürülmüş hâlimiz sebebiyle çok zorlanarak da olsa, terk edilen mevziler dâhil bütün hattı savunmaya ve her  şartta istikameti korumaya devam ettiklerini ifade etti. Tevhîdî uyanış öbeklerinin istikametlerini muhafaza ederek, Kur’an’ın ve Rasul’ün güzel örnekliğini ilkeli ve tavizsiz biçimde topluma sunmada, mesajı yaygınlaştırmada ısrarcı olmaları gerektiğini vurguladı.
 
Pamak; ilkelerini koruyamayan bazı oluşumların halini şöyle anlattı. “Kapitalist-seküler-liberal-laik-demokratik sisteme entegre olmaya ve ‘seküler kutsalları-kavramları’ farklı tanımlamalarla da olsa içselleştirmeye doğru sürükleniyorlar. Bu yolda yaşanan ehlîleşme, edilgenleşme hâli sonucunda, kamusal alanda, siyasal, ekonomik, hukûkî ve toplumsal alanlarda temsil edilmeyen bireysel bir İslâmî hayatla yetinilir hâle geliniyor. İktidarın da ısrarla böyle olunması gerektiğine vurgu yaptığı bu ‘bireysel Müslümanlık’lar giderek normalleşiyor, meşrulaşıyor, hayırseverliğe indirgenmiş ‘dindarlık’larla yetiniliyor.”
 
Pamak konuşmasını bir çağrı ve dua ile bitirdi.”Gelin hep birlikte tevhîdî istikamete sadakatle yeni bir hamle yapalım. Sârî bir hastalık gibi hızla yayılan, Müslüman kitleleri ve genç nesilleri kuşatıp yutan dünyevileşme ve sekülerleşme fesadına karşı yeni ve güçlü bir ıslah projesiyle kitlelere ulaşalım. Vahyin diriltici nefesiyle toplumu, genç nesilleri buluşturup bu kötü gidişe dur diyecek ortak bir irade üretelim. Kur’an’ı yeniden ve daha güçlü bir biçimde toplumsal alanlarda gündemleştirelim. Rabbimiz yardımcımız olsun ve istikamet üzere ayaklarımızı sabit kılsın inşaAllah. Bu çağrı ve duygularla ve bu davetimizin karşılık bulması duasıyla hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Selametle kalın.”                                                                                                                                         
Program daha sonra İLKAV Kur’an Nesli Çocuk Kulübünün hazırlamış olduğu marş, oratorya ve Mehmet Pamak’ın yazmış olduğu şiirin bestelenmiş şekilde söylenmesi ile devam etti.
 
Gece en son Ömer Karaoğlu’nun vermiş olduğu eski ve yeni parçalarından oluşan konseri ile son buldu.